avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire casa in mediul rural/vanzatorul nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire casa in mediul rural/vanzatorul nu recunoaste/contract vanzare-cumparare de mana 1961/mostenire

Bunicii mei au cumparat o casa in mediul rural in anul 1961 pe baza unui contract de vanzare-cumparare de mana cu martori. Detin contractul de vanzare-cumparare de mana si succesiunea dupa bunici in care a fost mentionata casa(+ terenul aferent casei).Casa a fost mostenita de mama mea.In urma decesului mamei, casa este mostenita de mine prin succesiune. Mentionez ca parintii mei au platit impozit si de 4 ani de cand am mostenit eu casa, platesc eu impozit.
1.Poate vanzatorul casei din 1961 sa ceara casa inapoi spunand ca nu a vandut-o?
2.Ce valoare au actele pe care le detin?
3.Vreau sa intabul casa pe mine.Cum pot sa fac asta?(Am inteles ca intabularea unei case se face mai intai pe primul proprietar si apoi pe mine. In contractul de mana se obliga sa dea dreptul de intabulare cumparatorului, dar acum refuza.)
4.Ce ma sfatuiti in aceasta situatie?

Va multumesc anticipat si astept cu interes raspunsurile dvs.!
Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2015
mariuscastigatorul, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariuscastigatorul , utilizator 23:09, 27 Aprilie 2015
parintii dvs nu aveau act de proprietate pe acel imobil, nu ? nu mi-e clar cum putea sa fie inclusa in masa succesorala acea casa , din moment ce nu exista titlu de proprietate ??
Exista titlu de propietate pe suprafata de curte si constructii, pe numele bunicului, titlu eliberat de comisia judeteana pentru stabilirea dreapului de proprietate asupra terenului.Nu stiu in baza a ce s-a facut acesta, dar s-a facut in anul 1991
Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2015
mariuscastigatorul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire casa neintabulata vanduta cu chitanta de mana mariuscastigatorul mariuscastigatorul In anul 1961 bunicii mei au cumparat o casa in mediul rural pe baza uni contract de vanzare cumparare de mana cu martori. Nu este nimic intabulat, dar am un ... (vezi toată discuția)
Problema cadastru / intabulare daniel00k daniel00k Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: Sunt propietarul unei case pe care am mostenit-o de la tata, care la randul lui a mostenit-o de la parintii lui, care ... (vezi toată discuția)
Intabularea o necesitate? a_gmona a_gmona Ma aflu in urmatoarea situatie: Tatal meu a fost propietarul unui case in mediul rural. In 1980 a vandut-o impreuna cu cei 250mp aferenti constructiei. Dupa ... (vezi toată discuția)