avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Avans prin OP pe baza de Factura Proforma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Avans prin OP pe baza de Factura Proforma

Buna ziua,

Am o mica nelamurire in legatura cu un avansurile achitate prin OP in baza unei facturi proforme.

Exemplu:
1. Suma Totala al serviciului: 440 ron
2. Clientul achita un avans de 220 lei prin OP in baza unei proforme pentru care nu s-a intocmit factura fiscala de avans
3. Pot sa intocmesc o singura factura in felul urmator? Fara a mai emite factura si pentru avansul dehja achitat prin OP?
prima linie : avans pt prestare serviciu -220 ron
a doua linie : -||- 440 ron
Total de plata : 220 ron

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 01:27, 18 Aprilie 2012
Alegeti a face contract pentru serviciul achizitionat si la "conditii de plata" specificati modul de plata: avans+ rest plata. In acest fel puteti factura avansul, iar la factura finala, nu trebuie sa depaseasca 30 de zile, veti storna factura de avans.
Nu alegeti proforma, deoarece in baza ei , trebuie achitata integral suma din proforma.
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2012
Daniela Bolog, Consultant credite si finantari
Proforma era pe 220 lei.
Colega mea v-a explicat foarte clar cum trebuie sa procedati. Ce are a face proforma cu ceea ce trebuie sa facturati? Proforma nu este document de inregistrare a unor operatiuni in contabilitate.
Conform art.155 alin.(1) din Cod fiscal aveti obligatia emiterii facturilor pentru fiecare beneficiar, pentru suma avansurilor incasate in legatura cu o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, cel mai tarziu pana in a 15-a zi lucratoare a lunii urmatoare celei in care ia nastere faptul generator al taxei.

Ca sa ne putem lamuri spuneti-mi va rog cand ati incasat avansul si cand ati efectuat prestarea sau livrarea marfurilor efectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare avans. este necesar factura? ade31 ade31 Buna ziua, Am incasat in banca un avans de la persoana fizica pentru constructia unei cabane. Firma noastra e platitoare de TVA. Este necesar sa fac factura ... (vezi toată discuția)
Avans achitat, factura furnizor neemisa SISSInew SISSInew Am achitat prin virament bancar, conform unei facturi proforme un avans la data de 12 aprilie 2011. In ziua urmatoare am primit o parte din materialele ... (vezi toată discuția)
Mai multe incasari, o singura factura? Florentinachivulet Florentinachivulet Buna ziua, Am urmatoare nelamurire, in urma unui contract un clinet imi comanda niste produse pentru care eu ii emit factura proforma (in care sunt ... (vezi toată discuția)