avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general bon fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate în general

bon fiscal

se pot inregistra la registrul de casa bonuri fiscale cu valoare mai mare de 100 ron neinsotite de factura?
Cel mai recent răspuns: lacramioaragologan , utilizator 15:34, 17 Aprilie 2012
Se pot inregistra in registrul de casa, dar sumele platite nu sunt cheltuieli deductibile.
multumesc,ati putea sa-mi dati o baza legala(lege...)?
Bonul fiscal emis de aparatul de marcat fiscal reprezinta documentul care atesta efectuarea unei plati, anexandu-se registrului de casa.
Pentru inregistrarea in contabilitate a cheltuielii efectuate cu bonul fiscal si pentru ca aceasta sa fie considerata deductibila la calculul impozitului pe profit, trebuie ca bonul fiscal sa indeplineasca rolul de document justificativ care sa cuprinda elementele principale descrise la pct. 2 din Anexa 1 la OMEF 3512/23.12.2008 ( documentele justificative sunt cele care stau la baza inregistrarilor in contabilitate, numai in conditiile in care furnizeaza toate informatiile prevazute de normele legale in vigoare).
Pentru bunurile achizitionate sau serviciile prestate pe baza de bon fiscal (achitate cu numerar sau card bancar), documentul justificativ poate lua urmatoarele forme:
- factura solicitata furnizorului,
- nota de intrare receptie pentru bunurile intrate in gestiune,
- ordin de deplasare,decont de cheltuieli,referat de necesitate,in functie de fiecare situatie in parte.
Aceste documente trebuie sa aiba ca anexa bonul fiscal emis.
Cu exceptia facturii care este emisa de furnizor, celelalte forme de documente justificative trebuie sa fie semnate de persoana care aproba efectuarea acestor cheltuieli.
In cazul achizitionarii carburantilor auto pe baza de bon fiscal, bonurile sunt documente justificative care stau la baza inregistrarii cheltuielilor in contabilitate daca acestea sunt stampilate, au inscrise denumirea cumparatorului si numarul de inmatriculare a autovehiculului in conformitate cu Titlul VI art.146 pct.46 alin.2 din Codul fiscal. Deductibilitatea acestora este tratata prin prisma exceptiilor prevazute de OUG nr.34/11.04.2009.
multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa danatr danatr bonurile fiscale mai mici de 100 ron trebuie sa fie insotite de factura fiscala? (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile - pfa traducãtor sonia1978 sonia1978 Buna ziua! Am inceput demersurile pentru a deveni PFA, am o autorizatie de traducator. Am achizitionat cele doua stamplie (dreptunghiulara + rotunda), ... (vezi toată discuția)
Informatii fiscale ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, Intrucat nu ma pricept la chestiunile contabile, indraznesc sa va cer ajutorul in urmatoarele chestiuni: 1) Bonurile fiscale obtinute de la ... (vezi toată discuția)