avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa de inmatriculare persoana cu handicap
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa de inmatriculare persoana cu handicap

Salut,
Am si eu o problema. As dori sa achizitionez o masina neinmatriculata in Romania si ca sa nu mai platesc taxa de mediu(care mi se pare o prostie) vreau sa o inmatriculez pe numele bunicului meu care are handicat de gradul 1( ambele picioare amputate) dar nu are permis de conducere. As motiva neplatirea taxei auto deoarece eu sunt persoane care il aduce la doctor ori de cate ori are nevoie. Cum se procedeaza in acest caz?
Astept un raspuns,
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:43, 17 Aprilie 2012
Conform norme in vigoare,una dintre conditiile pentru ca un autoturism sa poata fi inmatriculat pe persoana cu handicap,este obligatoriu necesar ca autoturismul sa detina adapotarea tehnica handicapului - acceptata de RAR ,pentru a fi condusa de persoana cu handicap
Veti putea beneficia de scutirea la plata taxei de prima inmatriculare doar pentru autot. adaptate gradului de handicap al proprietarul (modificare omologata)
Acordarea facilitatii scutirii de plata taxei de prima inmatriculare,se acorda pe criterii foarte stricte
Chiar daca daca solicitantul este persoana cu handicap si autoturismul din constructie prezinta adaptare tehnica care permite conducerea de catre solicitantul scutirii de taxa,nu este regula general valabila ca autoritatile sa acorde facilitatea scutirii de prima inmatriculare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana cu handicap accentuat axellcom axellcom Buna ziua. O ruda are certificat de handicap accentuat (stoma). Intrebarea este daca este scutit de la taxa auto pentru o masina care o aduce . In lege zice ca ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto marianachita marianachita buna ziua am cumparat un autoturism (matiz), an constructie 2002, inmatriculata in romania, am facut cu proprietarul actele, la taxe si impozite am trecut-o ... (vezi toată discuția)
Conducere autovehicul cu brat stang amputat? nicolaj nicolaj Buna ziua Sint pensionat de invaliditate ,{ cod pensie N23 } ,datorita unui accident de munca soldat cu amputarea bratului sting . Sint posesor ... (vezi toată discuția)