In cadrul unui Centru de Afaceri, in care figureaza mai multe firme, poate Receptionerul sa legitimeze persoanele ( vizitatorii) care patrund in cladire? Mentionez ca majoritatea oamenilor carora li se cere actul de identitate devin reticenti la acest lucru, refuza pur si simplu, explicandu-se astfel: Numai Politiei inmanez actul meu de identitate!! Ce se poate face in acest sens?
Poate " receptionerul " indeplineste in realitate atributii de paza si control, drept urmare legitimarea persoanelor se realizeaza din simple motive de securitate.
Tocmai cu scopul de a conferi securitate persoanelor angajate in acest Centru , si nu numai, s-a stabilit printr-un Regulament Intern, de catre conducere, ca atributie a Receptionerului, legitimarea persoanelor. Insa nu toata lumea poate intelege acest lucru, ca urmare ajungandu-se la fel si fel de dispute...
Multumesc frumos pt ajutor
O zi cat mai linistita!!
Intr-adevar, legitimarea persoanelor este reglementata de lege...si se face de catre organele statului. Dar in aproape orice institutie, legitimarea devine obligatorie, tocmai din motive de securitate, si nu este facuta intotdeauna de politisti..De exemplu: am fost la un centru medical pt.a-mi face analizele , acolo mi-au cerut buletinul, eu nu-l aveam , si a trebuit sa ma intorc acasa dupa el...:)
Puteti face legitimatii de intrare. Fiecare angajat sa aiba una iar vizitatorii sa primeasca legitimatii de vizitator si sa fie luati in primire de cei care ia invitat.