viky56 a scris:
Intrebarea mea este :
1Daca eu si verisoara mea impreuna cu fata ei facem un contrct de vanzare cumparare cu clauza de intretinere doar pentru mama fetei se poate?si in ce mod.
2.Am vreo obligatie juridica fata de fata atata timp cat nu am si clauza de intretinere asupra fetei pe acest apartament?
3.Exista alta forma de preluare a apartamentului pus in discutie?
4.Cum pot eu legal sa impiedic luarea fetei si ducerea ei la tara de cei in drept sa o intretina, in timpul vietii mamei ei, cat si dupa moartea mamei ei.
5.Cum se poate anula un contract de vanzare cu clauza de intretinere?
1. Se poate face un astfel de contract cu clauza de intretinere doar pentru mama, insa contractul in sine se va semna cu ambele proprietare, mama + fiica (daca nu are discernamant, prin reprezentant).
In acest contract pentru casa oricare dintre proprietare pot pastra un drept de uzufruct, adica dreptul de a locui in casa pana la decesul fiecareia. Pentru dvs., cumparator, asta inseamna ca pana la decesul ultimeia dintre ele, nu veti putea folosi in niciun fel imobilul.
2. Nu.
3. Da, destul de multe. Cea mai lipsita de riscuri pentru dvs. pare a fi o vanzare simpla, in care dati pretul si primiti imobilul.
4. Nu va pot raspunde, nu am date suficiente. Este foarte important ce scrie in contractul de intretinere a fetei, si care este situatia de fapt intre intretinut si intretinatori.
5. Cum s-ascris mai sus, pentru vicii de consimtamant (nu cred ca e cazul, dar numai cineva cu actele si povestea fata in fata va poate spune exact), sau pentru ne-executare.
In general, anularea, constatarea nulitatii sau rezilierea contractelor de intretinere sunt anevoioase, se fac in instanta in litigii care dureaza destul de mult.
In fapt, ce motive ar avea mama si fiica sa anuleze acel contract? Cei care au luat-o pe fiica in intretinere ce parere au de ideea incetarii contractului prin acordul tuturor?
Referitor la cumparararea apartamenului de catre dvs., sfatul meu este sa cantariti cu mare atentie, si eventual cu un avocat, toate alternativele, in functie de ceea ce va doriti de fapt. Vedeti dvs., unele solutii sunt favorabile uneia dintre parti dar pot dezavantaja foarte tare pe celelalte doua. Depinde foarte mult de situatia exacta, de ce doreste fiecare, nu exista o reteta.
Sfatul cel mai bun vi-l poate da cineva caruia sa ii povestiti tot - tot si sa i aratati toate actele.