avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum trebuie sa fac nota ctb.?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum trebuie sa fac nota ctb.?

Buna ziua
patronul a achitat o taxa auto prin banca eu am facut nota
635.1 = 5121.1 dar nu stiu cum sa inchid cu contul 446.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 20:24, 18 Aprilie 2012
Evidentierea si achitarea impozitelor si taxelor se face in felul urmator:

1. evidentiere impozite / taxe
Contul de cheltuieli privind impozitele/taxele = Contul de impozit/taxa

2. achitare impozite / taxe
Contul de impozit/taxa = Cont de casa/banca
Va multumesc pentru raspuns dar va rog sa fi-ti mai explicita deoarece nu inteleg.
Dvs. trebuie sa creati prima data obligatia de plata. Inregistrati 635.1= 446 (de preferat cu analitic distinct).

Apoi inregistrati plata taxei auto 446=5121.1.

Si ati rezolvat problema. :)

Aveti grija ca si la plata taxelor si impozitelor pe mijloace auto sau caldiri sa constituiti obligatia de plata mai intai si apoi inregistrati plata acestora.
Atunci cum e cu impozitul pe cladire pentru anul 2012? Inregistrez cheltuiala la inceputul anului cheltuiala fiind deductibila si cand fac plata debitez contul 446?? Plata o fac in martie si in septembrie?
Nu, constituiti obligatia de plata dupa Decizia de impunere pe care ati primit-o de la Directia de taxe si impozite, dar in momentul platii. Prima plata trebuia facuta pana la data de 31 martie, dupa aceasta data calculandu-se si majorari, iar cea de a doua plata trebuie efectuata pana la data de 31 septembrie.
Sau puteti constitui obligatia de plata lunar. Asfel repartizati cheltuiala in fiecare luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe cladiri luciapap luciapap Buna ziua.Am doua chitante: 1.pe care scrie taxa timbru 635=446 446=531 ? 2.impozit pe cladiri 635=446; ... (vezi toată discuția)
Bonificatie plata integrala impozit contawest contawest Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum inregistram in contabilitate bonificatia primita pentru plata integrala opana la 31 martie a impozitului pe masini. Pe ... (vezi toată discuția)
Inregistrare rif costicul costicul In urma controlului s-au constatat taxe suplimentare de plata+majorari.Cum inregistrez atat taxele cat si majorarile? Sa nu ma trimiteti la un contabil,va rog! (vezi toată discuția)