avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum trebuie sa fac nota ctb.?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum trebuie sa fac nota ctb.?

Buna ziua
patronul a achitat o taxa auto prin banca eu am facut nota
635.1 = 5121.1 dar nu stiu cum sa inchid cu contul 446.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 20:24, 18 Aprilie 2012
Evidentierea si achitarea impozitelor si taxelor se face in felul urmator:

1. evidentiere impozite / taxe
Contul de cheltuieli privind impozitele/taxele = Contul de impozit/taxa

2. achitare impozite / taxe
Contul de impozit/taxa = Cont de casa/banca
Va multumesc pentru raspuns dar va rog sa fi-ti mai explicita deoarece nu inteleg.
Dvs. trebuie sa creati prima data obligatia de plata. Inregistrati 635.1= 446 (de preferat cu analitic distinct).

Apoi inregistrati plata taxei auto 446=5121.1.

Si ati rezolvat problema. :)

Aveti grija ca si la plata taxelor si impozitelor pe mijloace auto sau caldiri sa constituiti obligatia de plata mai intai si apoi inregistrati plata acestora.
Atunci cum e cu impozitul pe cladire pentru anul 2012? Inregistrez cheltuiala la inceputul anului cheltuiala fiind deductibila si cand fac plata debitez contul 446?? Plata o fac in martie si in septembrie?
Nu, constituiti obligatia de plata dupa Decizia de impunere pe care ati primit-o de la Directia de taxe si impozite, dar in momentul platii. Prima plata trebuia facuta pana la data de 31 martie, dupa aceasta data calculandu-se si majorari, iar cea de a doua plata trebuie efectuata pana la data de 31 septembrie.
Sau puteti constitui obligatia de plata lunar. Asfel repartizati cheltuiala in fiecare luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe cladiri luciapap luciapap Buna ziua.Am doua chitante: 1.pe care scrie taxa timbru 635=446 446=531 ? 2.impozit pe cladiri 635=446; ... (vezi toată discuția)
Bonificatie plata integrala impozit contawest contawest Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum inregistram in contabilitate bonificatia primita pentru plata integrala opana la 31 martie a impozitului pe masini. Pe ... (vezi toată discuția)
Inregistrare rif costicul costicul In urma controlului s-au constatat taxe suplimentare de plata+majorari.Cum inregistrez atat taxele cat si majorarile? Sa nu ma trimiteti la un contabil,va rog! (vezi toată discuția)