avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional la contractul de munca ???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional la contractul de munca ???

Sunt asistent medical si lucrez in serviciul de statistica si informatica medicala al unui spital. In biroul de statistica, mai sunt si doua statisticiene. De un an de zile, una dintre colege este in concediu medical neintrerupt, iar eu am preluat si atributiile ei. Nu am primit nicio adresa in acest sens, dar eu realizez si activitatile ei zilnice. Nu trebuia sa se realizeze un act aditional la contractul meu de munca in care sa se mentioneze ca in perioada in care colega mea lipseste, voi avea si functia de statistician?Poate fi vorba de un cumul de functii? ( asistent medical si statistician). Nu am fost retribuita suplimentar, desi de multe ori am stat peste programul de 8 ore pentru a putea face la timp raportarile pentru CAS, SNSPMS, etc.Pot spune ca am vechime de un an ca statistician, avand in vedere cele relatate mai sus? Ca asistent medical, in acest serviciu, am o vechime de un an si zece luni.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:18, 8 Decembrie 2008
Dvs ati acceptat "tacit" aceste sarcini, iar conducerea nu s-a mai preocupat sa va "legalizeze" situatia. Eu zic sa va cereti drepturile, macar o marire salariu, pentru un cumul de functii nu cred ca e posbil avand in vedere meseriile diferite
Da, poate fi vorba de un cumul de functii. Prin urmare, sunteti indreptatita sa solicitati fie marirea salariului, fie acordarea unui spor pentru cumulul de functii.
Se poate face act aditional la contractul de munca, prin care sa fie specificat faptul ca aveti atributii de statistician si cu salariul de.... insa trebuie sa discutati cu seful dvs. acest aspect, atata timp cat ati acceptat tacit aceasta atributie ...:)
Va multumesc pentru raspuns, dar mai am o intrebare. Daca poate fi vorba de cumul de functii, functia de statistician, este din aceeasi grupa cu cea de economist? Asa cum am mai scris in alte mesaje, anul acesta, am absolvit Facultatea de Stiinte Economice,specializarea management .Am cerut schimbarea incadrarii, din asistent medical in economist, ca o promovare pe post. Inteleg ca , asistent medical fiind nu se poate lua in calcul o promovare, ci doar incadrarea ca economist debutant (tot in acest serviciu, de statistica). Dar daca se ia in calcul acest cumul de functii, pot fi promovata?
Cu multumiri, Michelina
Ultima modificare: Vineri, 5 Decembrie 2008
michelina1971, utilizator
Se poate solicita realizarea acestui act aditional retroactiv? De un an de cand ma confrunt cu aceasta situatie. Pot solicita aceste drepturi pe un an de zile?

Alte discuții în legătură

Promovare?????? michelina1971 michelina1971 Avand un de cumul de functii, (statistician + asistent medical) , functia de statistician, este din aceeasi grupa cu cea de economist? Asa cum am mai scris in ... (vezi toată discuția)
Sanatate andralex andralex Un statistician trebuie sa dea examen de grad si i s-a facut adresa catre DSP dar acum,i se spune ca se ocupa Primaria de acest examen. Medicii si asistentele ... (vezi toată discuția)
Transformare post?promovare? michelina1971 michelina1971 Buna ziua, vreau si eu un raspuns competent pentru problema mea. Sunt asistent medical principal -statistician, incadrata in serviciul de statistica si ... (vezi toată discuția)