Am un stagiu de cotizare de 37 ani in sistemul de ordine si siguranta publica si 4,5 ani in sistemul de stat de inainte de 1989, acestia fiind incadrati la grupa a II-a, pentru care se acorda, la calculul stagiului de cotizare 3 luni/an. Pentru acesti 4,5 ani nu s-a calculat stagiul suplimentar, cominicandumi-se ca, urmare a ultimelor modificari ale L263/2010, acestea se calculeaza doar pentru o vechime mai mare de 5 ani.Vreau sa stiu daca este corect, in conditiile in care am iesit la pensie cu data de 15.12.2011. Va MULTUMESC.
Informatia corecta este ca trebuie sa aveti minimum 6 ani lucrati in grupe superioare de munca pentru a beneficia de reducerea varstei standard de pensionare cu 1 an.
Da este adevarat,pentru calcul drepturi pensie conform oug 209/2008 trebuie sa aveti cel putin 5 ani in grupa de munca,iar pentru reducerea virstei de pensionare 6 ani ,dar la dumneavoastra nu mai conteaza pentru ca ati realizat stagiul de cotizare de 35 ani
Perioada suplimentara la vechimea in munca de 1 an(3 luni la 1 an)pentru cei 4,5 ani de grupa a II-a va putea ajuta:
1-La reducerea varstei standard de pensionare.Aici nu este nu a fost cazul.
2-La acordarea punctajului suplimentar potrivit art.100(a)din legea 263/2010
Asadar,daca vi s-a acordat punctaj suplimentar pentru acea perioada,totul este in regula..