avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Nu mi-a fost acordata perioada suplimentara la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Nu mi-a fost acordata perioada suplimentara la vechimea in munca

Am un stagiu de cotizare de 37 ani in sistemul de ordine si siguranta publica si 4,5 ani in sistemul de stat de inainte de 1989, acestia fiind incadrati la grupa a II-a, pentru care se acorda, la calculul stagiului de cotizare 3 luni/an. Pentru acesti 4,5 ani nu s-a calculat stagiul suplimentar, cominicandumi-se ca, urmare a ultimelor modificari ale L263/2010, acestea se calculeaza doar pentru o vechime mai mare de 5 ani.Vreau sa stiu daca este corect, in conditiile in care am iesit la pensie cu data de 15.12.2011. Va MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:42, 21 Aprilie 2012
Informatia corecta este ca trebuie sa aveti minimum 6 ani lucrati in grupe superioare de munca pentru a beneficia de reducerea varstei standard de pensionare cu 1 an.
am 22 ani in grupa I(functionar public cu statut special) si 4,5 ani in grupa II
Da este adevarat,pentru calcul drepturi pensie conform oug 209/2008 trebuie sa aveti cel putin 5 ani in grupa de munca,iar pentru reducerea virstei de pensionare 6 ani ,dar la dumneavoastra nu mai conteaza pentru ca ati realizat stagiul de cotizare de 35 ani
PROBLEMA ERA CA LA STBILIREA VECHIMII TOTALE IN MUNCA NU S-A LUAT IN CALCUL ANUL SUPLIMENTAR PENTRU CEI 4,5 ANI DE GRUPA A II-A.
Perioada suplimentara la vechimea in munca de 1 an(3 luni la 1 an)pentru cei 4,5 ani de grupa a II-a va putea ajuta:
1-La reducerea varstei standard de pensionare.Aici nu este nu a fost cazul.
2-La acordarea punctajului suplimentar potrivit art.100(a)din legea 263/2010
Asadar,daca vi s-a acordat punctaj suplimentar pentru acea perioada,totul este in regula..

Alte discuții în legătură

Perioada de 25 de ani lucrata in grupa ii de munca sch sch O cunostinta a lucrat 25 ani in gr.II de munca. Va roaga sa-i spuneti daca , acum, la iesirea la pensie, i se va considera si ei stagiul complet de cotizare ... (vezi toată discuția)
Formula de calcul a pensiei de limita de varsta mihaipeste55 mihaipeste55 P.MIHAI din ROMAN am lucrat 26 ani in grupa a doua in 3 schimburi .Acuma am 58 de ani ,as vrea sa stiu cand pot sa es la pensie la limita de varsta? va ... (vezi toată discuția)
Conditii pensionare grupa a ii-a de munca herminav herminav Buna ziua, Salariat (30.05.1960) o vechime in munca de 40,7 a lucrat in grupa a II-a de munca 17,8 (1983-2001). Stiam ca pentru grupa II-a se acorda 3 luni ... (vezi toată discuția)