avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Perioada de 25 de ani lucrata in grupa II de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Perioada de 25 de ani lucrata in grupa II de munca

O cunostinta a lucrat 25 ani in gr.II de munca. Va roaga sa-i spuneti daca , acum, la iesirea la pensie, i se va considera si ei stagiul complet de cotizare de 25 ani. Nu stie daca L263 nu a abrogat aceasta dispozitie. Va multumim.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:46, 16 Mai 2012
Stagiul complet de cotizare la care se raporteaza punctajul mediu anual nu este de 25 de ani.Acesta este in functie de luna si anul nasterii.
Cei 25 ani lucrati in grupa II sunt in proportie de 100%.
Acesti 25 de ani in procent de 100%,aduc:
-O perioada suplimentara la vechimea in munca de 6 ani si 3 luni(3 luni la 1 an).
-Reducerea varstei standard de pensionare cu 5 ani si 6 luni.
-Majorarea punctajelor lunare realizate in perioadele respective:
Cu 25% pentru perioadele in care a desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa a II-a de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, sau in locuri de munca incadrate in conditii deosebite, potrivit legii;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de vechime suplimentar LUCIAN_D13 LUCIAN_D13 Pentru sporul de vechime de : 4 ani + 6 luni ( calculat pentru 9 ani lucrati in grupa I, 100%, stagiu complet de cotizare) si 1 an + 3 luni ( calculat pentru ... (vezi toată discuția)
Grupa a doua la calcularea pensiei la "limita de varsta" vasile35 vasile35 Buna ziua, Am inteles de la un angajat al casei de pensii, ca dupa noua lege, nu se mai ia in calcul grupa a II-a pentru stabilirea limitei de varsta la ... (vezi toată discuția)
Nu mi-a fost acordata perioada suplimentara la vechimea in munca paungheorghita paungheorghita Am un stagiu de cotizare de 37 ani in sistemul de ordine si siguranta publica si 4,5 ani in sistemul de stat de inainte de 1989, acestia fiind incadrati la ... (vezi toată discuția)