avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Functionar public cu statut special pensionat - ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Functionar public cu statut special pensionat - salarii compensatorii

M-am pensionat la data de 15.12.2011 ca functionar public cu statut special.
As dori sa stiu cum trebuie sa actionez pentru obtinerea salariilor compensatorii.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:11, 19 Aprilie 2012
Formulati o cerere de chemare in judecata in acest sens. Este important de stabilit temeiul in baza caruia sunteti indreptatit la plata salariilor compensatorii (contract colectiv de munca etc). Avand in vedere ca este un litigiu de munca sunteti scutit de taxa de timbru. Succes!
Pentru ce sa primiti salarii compensatorii ? .. acetea se acorda in cazul in care are loc o concediere din motive care nu tin de persoana salariatului ...

Daca este vorba despre ajutoare sau indemnziatii pentru iesirea la pensie atunci nu veti primi nici daca veti promova o actiune in instanta.

Art. 13 din Legea nr.285/2010:
(1) In anul 2011, dispozitiile legale privind acordarea ajutoarelor sau, dupa caz, indemnizatiilor la iesirea la pensie, retragere, incetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea in rezerva nu se aplica.
....
nu se aplica in 2011, dar nu sunt anulate.
si prin ce act normativ, ar fi trebuit sa beneficiati de compensatii banesti? mai e in vigoare, a fost suspendat, abrogat, etc?
OG nr.38/2003, art.27

Alte discuții în legătură

Pensie, drepturile din legea salarizarii viorelus viorelus Daca ies la pensie in 2013 nu primesc ajutoarele prevazute in legea salarizarii,dar in viitor ;daca se vor acorda in baza unor noi reglementari, mai pot ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii la iesirea la pensie lumy23md lumy23md am iesit de 3 luni la pensie anticipata din invatamant,o colega care a iesit acum7 luni,dar pe caz de boala, a auzit ca ar putea lua doua salarii compensatorii ... (vezi toată discuția)
Acordare ajutoare si plati compensatorii k27vlad k27vlad M-ar interesa daca beneficiez de acordarea drepuirilor cuvenite odata cu trecerea mea direct in retragere in baza Ordinului ministrului apararii nationale nr. ... (vezi toată discuția)