avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Functionar public cu statut special pensionat - ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Functionar public cu statut special pensionat - salarii compensatorii

M-am pensionat la data de 15.12.2011 ca functionar public cu statut special.
As dori sa stiu cum trebuie sa actionez pentru obtinerea salariilor compensatorii.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:11, 19 Aprilie 2012
Acest act normativ a fost abrogat la data intrarii in vigoare a Legii nr.330/2009, cu excepţia art. 1, art. 25, art. 29 alin. (2) şi (3), art. 37, art. 38, art. 52, art. 55-58, anexa nr. 1 pct. 1 din notă, anexa nr. 4 pct. 3, anexa nr. 5 pct. 2 şi 3.
Eu cred ca primul pas este acela al unei notificari adresate de catre Dvs. fostului angajator si prin care sa cereti acordarea salariilor ce considerati ca vi se cuvin. In functie de raspuns, puteti formula sau nu o cerere de chemare in judecata. Succes!
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2012
Adrian ALBU, Avocat
La ce sa urmeze o asemenea procedura, avand in vedere ca actul este abrogat? ... Credeti ca este posibil sa-i admita o astfel de cerere in instanta?
L 330/2009 mentine acordarea salariilor compensatorii pt.cei care au lucrat in sistemul de aparare, ordine publica, etc., cei care au iesit la pensie in 2010 au beneficiat de acest drept, iar L 285/2010 nu anuleaza aceste drepturi ci doar stabileste ca prevederile privind compensatii, indemnizatii, salarii compensatorii NU SE APLICA PENTRU ANUL 2011.
Articolul invocat de dvs este abrogat de aceasta Lege .. prin urmare, nu aveti cum sa beneficiati de acestea , iar Legea nr.283/2011 stabileste ca nu sunt aplicabile si pentru 2012 daca este sa ne luam dupa ce invocati dvs.

Alte discuții în legătură

Pensie, drepturile din legea salarizarii viorelus viorelus Daca ies la pensie in 2013 nu primesc ajutoarele prevazute in legea salarizarii,dar in viitor ;daca se vor acorda in baza unor noi reglementari, mai pot ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii la iesirea la pensie lumy23md lumy23md am iesit de 3 luni la pensie anticipata din invatamant,o colega care a iesit acum7 luni,dar pe caz de boala, a auzit ca ar putea lua doua salarii compensatorii ... (vezi toată discuția)
Acordare ajutoare si plati compensatorii k27vlad k27vlad M-ar interesa daca beneficiez de acordarea drepuirilor cuvenite odata cu trecerea mea direct in retragere in baza Ordinului ministrului apararii nationale nr. ... (vezi toată discuția)