avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept la mostenire

Buna ziua ,numele meu este Dan si vreau sa stiu daca am drept de mostenire de la tatal meu. Tatal meu a locuit cu bunici si a decedat la varsta de 48 de ani ,bunicul meu a decedat un an mai tarziu iar matusa mea a luat-o pe bunica la ea.Dupa un an cred,matusa mea a vandut casa unde a locuit tatal meu cu bunici casa fiind casa parinteasca facand contract de vanzare cumparare la notar "stapanesc casa prin mostenire de la tatal meu asa cum rezulta din certificatul de mostenitor X" Intrebarea mea este am drept de mostenire la acea casa daca tatal meu a murit iar bunica a lasat-o pe matusa sa vanda casa precizez ca bunica era in viata cand s-a vandut casa in anul 2000 apoi a murit 3 ani mai tarziu. Cand sa vandut casa eu nu am stiut si am aflat 2ani mai tarziu la varsta de 14 ani Casa sa vandut la un pret derizoriu asa cum rezulta din contractul de vanzare cumparare iar acum numai terenul valoreaza cel putin 40000 de euro. As vrea sa stiu daca am dreptul la casa ,la ce pret s-ar evalua mostenirea mea la suma din contract sau la valoarea actuala? VA MULTUMESC SI ASTEPT RASPUNS URGENT! i
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2012
ionutdaniel04, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 18:31, 17 Aprilie 2012
Casa a apartinut ambilor bunici? Sau numai bunica era proprietara?
casa a apartinut ambilor bunici
da, ai dreptul la jumatate din casa la felul cum prezinti lucrurile.
Trebuie facuta actiune in instanta impotriva matusii si a cocontractantului:
1. sa se constate calitatea ta de mostenitor al bunicilor, prin reprezentare (la bunic) si retransmisie la bunica.
2. sa se anuleze certificatul de mostenitor al matusii
3. sa se anuleze contractul de vanzare-cumparare, cu consecinta repunerii in situatia anterioara. Aici avocatul tau va trebui sa analizeze foarte bine situatia si sa gaseasca cele mai bune motive
4. sa se realizeze partajul succesoral in contradictoriu cu matusa..
5. in subsidiar, fata de petitele 3 si 4, in cazul neadmiterii lor, sa iti plateasca matusa ca despagubiri jumatate din suma reprezentand contravaloarea casei, la pretul de piata pe temeiul imbogatirii fara justa cauza.

In probatiune iti va trebui o expertiza imobiliara. O sa te coste ceva bani, dar merita. Eu zic ca se poate castiga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire notariat act vanzare AndreeaVasilescu AndreeaVasilescu Buna ziua! \\"Am si eu o nelamurire.in anul1989 tatal meu impreuna cu 2 surori a mostenit de pe urma bunicilor o casa si teren 200 m. in 1995 o matusa a vandut ... (vezi toată discuția)
Folosire testament daca altcineva s-a declarat unic mostenitor anirc anirc Buna ziua. Problema pe care vreau sa o prezint si la care am mare nevoie de un raspuns este urmatoarea: tatal meu a decedat anul acesta in luna iulie. Locuia ... (vezi toată discuția)
Partaj titlu de proprietate DA2011 DA2011 Buna ziua In 1988 am cumparat partea care ii revenea unchiului meu din mostenirea bunicilor mei(o casa la tara si terenul ... (vezi toată discuția)