avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cod penal

as dori sa stiu si eu, daca se schimba noul cod penal asta ar putea sa ajute si pe cineva care este condamnat de ultraj si care este primar.Ce inseamna ce a promulgat astazi Basescu?
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 18:03, 17 Aprilie 2012
Preşedintele a promulgat Legea pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, referitoare la confiscarea produselor, instrumentelor şi altor bunuri aflate în legătură cu criminalitatea.

Legea prevede că se supun confiscării mai multe bunuri în cazul în care persoana care le deţine a fost condamnată pentru comiterea anumitor infracţiuni şi dacă fapta este susceptibilă să îi procure un folos material, iar pedeapsa prevăzută de lege este închisoarea de cinci ani sau mai mare.

Infracţiunile sunt cele de proxenetism, trafic de droguri şi precursori, trafic de persoane, la regimul de frontieră de stat, de spălare de bani, a legislaţiei privind prevenirea şi combaterea terorismului, iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat.

Alte infracţiuni sunt: nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, materialelor nucleare sau alte materiale radioactive, falsificarea de monedă, divulgarea secretului economic, concurenţă neloială, deturnare de fonduri, nerespectarea dispoziţiilor privind importul de deşeuri şi reziduuri, organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, corupţie, evaziune fiscală, regimul vamal, bancrută frauduloasă, prin intermediul sistemelor informatice şi mijloacelor de plată electronice, traficul de organe.
nu a intrat inca in vigoare noul cod penal. de la intrarea in vigoare va produce efecte.

in masura in care legea noua e mai favorabila se poate face contestatie la executare(daca hotararea a ramas definitiva) in conditiile art. 6 din noul cod penal (similar art.14 din actualul cod penal).
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2012
Mihaela Enache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen prescriptie tzutzupimp tzutzupimp In cat timp se prescrie infractiunea de contrabanda, si incepand de la ce data? (vezi toată discuția)
Legea privind regimul vamal ovy ovy imi poate spune si mie cineva daca legea 141 din 1997 privind regimul vamal mai este in vigoare sau s-a modificat ? infractiunile privind regimul vamal de ce ... (vezi toată discuția)
Se implica diicot in cazuri mici de spart conturi de facebook? dumbi2 dumbi2 Recent am aflat parola cuiva de pe contul de Yahoo, prin care am putut sa-i resetez si parola de pe contul de Facebook. Nu am facut nimic grav cat timp am ... (vezi toată discuția)