avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebare testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebare testament

Buna ziua!
Am si eu rugamintea sa imi raspundeti la o intrebare.In baza unui titlu de proprietate se poate face testament?Asta in situatia in care nu exista certificat de mostenitor.
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 18:37, 17 Aprilie 2012
testamentul e independent de titlul de proprietate. prin testament se consemneaza vointa testatorului cu privire la patrimoniul sau.
intrebarea e confuza. reformulati
cineva are un bun asupra caruia are un titlu de proprietate si vrea sa-l lase prin testament cuiva? da, se poate. Daca are insa copii, iar testamentul se indreapta catre altcineva, copiii pot cere rezerva succesorala, ceea ce inseamna ca cel gratificat prin testament va primi in final doar o parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ContSters98379 ContSters98379 Buna. Acum cateva luni a murit tatal meu. A ramas un apartament, noi suntem 3 frati. Mama vrea sa-mi lase mie apartamentul, cu conditia sa am grija de ea., eu ... (vezi toată discuția)
Cine va mosteni totul? michirec michirec Sotia mea are o sora;tatal lor nu are discernamant din cauza unei boli psihice;mama s-a hotarat sa faca testament si sa lase totul cumnatei mele, excluzand-o ... (vezi toată discuția)
Testamentul pe baza cărui mi-am făcut casa a fost urmat de alt testament și am probleme cu unul dintre moștenitori. este posibil să rămân fără bunul meu? Dngc Dngc Buna seara..o speta ...in 2009 bunicul meu mia facut un testament pe 2200 metri patrati teren intravilan.am construit o casa cu autorizatie pe numele ... (vezi toată discuția)