avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatia terasei blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatia terasei blocului

Locuiesc intr-un bloc cu 3 etaje, iar vecinul de la etajul 3, care a cumparat de curand apartamenntul a facut o hartie catre Presedintele asociatiei de proprietari prin care instiinteaza ca sunt necesare reparatii de hidroizolare la acoperis. Prin aceasta adresa respectivul proprietar il roaga pe presedinte sa instiinteze si pe ceilalati proprietari care detin cota parte din respectivul acoperis in vederea gasiri unei solutii de comun acord. Intrebarea mea ar fi: eu ca proprietar, ce raspuns ar trebui sa dau la respectiva hartie inmanata mie de catre presedinte, stiind ca la repararea acoperisului trebuie sa contribuie toti locatarii. Daca eu scriu ca nu sunt de acord are vreo relevanta?
Cel mai recent răspuns: IVANOVA , utilizator 09:56, 20 Aprilie 2012
Terasa face parte din proprietatea comuna. Ea nu este proprietatea celor de la ultimul etaj. Acolo fiecare proprietar are o cota-parte indiviza.
Proprietarii, prin legea 230/2007 sunt obligati sa-si intretina si sa-si repare proprietatea comuna.
Asadar aceasta reparatie trebuie facuta, nu intrebati proprietarii daca vor sau nu, deoarece aceasta nu este o optiune.
Pentru reparatii de genul acesta si de alt fel, asociatia de proprietari este obligata sa-si constituie un fond de reparatii.
Daca nu aveti acest fond pe care ar fi trebuit sa-l aveti, ori incepeti si strangeti-l, ori platiti pe liste ratele la reparatia terasei.

Tabelul cu semnaturi ati putea sa-l folositi la schimbarea presedintelui caruia ii e frica sa conduca o asociatie si sa puneti pe cineva mai gospodar care sa-si cunoasca si responsabilitatile pe care le are ocupand aceasta functie.
Pai tocmai asta era problema, ca presedintele asociatiei habar nu are ce trebuie sa faca si venise la noi cu hartia aia, crezand ca daca scriem noi ca nu suntem de acord se rezolva problema. Eu am refuzat sa scriu ca nu suntem de acord. Oricum era o ineptie. Multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitarea termica a acoperisului catalinmos catalinmos Buna ziua, Locuiesc in Brasov, intr-un bloc cu 4 etaje si 2 scari, un total de 35 de apartamente si din nefericire, locuiesc la etajul 4. S-a inceput ... (vezi toată discuția)
Judecata acoperis bloc DraglaGabriel DraglaGabriel Buna Ziua, Am o problema cu vecinul de la ultimul etaj, domnul s-a trezit de o luna sa reparam acoperisul, cei de pe casa scarii au hotarat ca prima oara se ... (vezi toată discuția)