avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli obligatorii pentru un apartament nelocuit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli obligatorii pentru un apartament nelocuit

Am mostenit un apartament in care de la decesul parintilor nu mai locuieste nimeni. ce cheltuieli sunt obligatorii in cadrul asociatiei?
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 20:56, 17 Aprilie 2012
Cel mai bine va interesati la administratorul asociatiei. Ar putea fi: intretinerea curateniei pe scara, salariile personalului asociatiei, fondul de reparatii etc.
In situatia mentionata se achita obligatiile nascute de partile comune
pai se afiseaza pe tabel cat aveti de plata. nu uitati de impozitul pe cladiri.
toti proprietarii trebuie sa plateasca in cote egale aceste cheltuieli.
Trebuie sa achitati cheltuielile care se calculeaza pe cota-parte indiviza:salarii,cheltuieli administrative,intretinere si reparatii ascensor, caldura pe parti comune si tevi care traverseaza apartamentul.
Fond de reparatii si fond de rulment daca nu le aveti depuse.
exista undeva o reglementare in acest sens sau fiecare asociatie isi stabileste regulile cheltuielilor comune. ex. plata curateniei pentru pertile comune, iluminatul scarilor de acces,etc. de care nu am nevoie si nu beneficiez,sunt oblogatorii sau sunt stabilite in adunarile generale ale locatarilor?

Alte discuții în legătură

Retragere asociatie de proprietari Videodek Videodek stau la parter de bloc si folosesc pentru accesul in locuinta intrarea suplimentara construita direct din trotuar, prin extinderea ... (vezi toată discuția)
Penalizari la fondul de rulment danny78 danny78 De la inceput tin sa specific faptul ca eu inca nu locuiesc in apartamentul respectiv ( nu este trecuta nici o persoana la intretinere ). Este normal sa mi se ... (vezi toată discuția)
Coproprietatea comuna ENGFULL ENGFULL proprietarul spatiului comercial de la parterul uni bloc , care are intrare separata , bransamente separate este obligat sa faca parte din asociatia de ... (vezi toată discuția)