avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA re-facturare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

re-facturare

As dori daca se poate raspunsul la urmatoarea problema:
La o expozitie participa doi delegati fiecare din partea altei firme. Una din firme achita pentru amandoi biletele de avion si cazarea, cazarea se achita direct la hotel si se elibereaza factura pe numele acelei firme (factura contine TVA 10%). La intoarcere firma doreste sa-si recupereze cheltuielile facute si sa factureze celeilalte firme aceste cheltuieli. Cum se face aceasta factura? Mentionez ca bileletele de avion au fost facturate fara TVA de catre Wizzair iar deplasarea a fost facuta in Italia. Dar daca deplasarea se facea in afara comunitatii?

Alte discuții în legătură

Bună ziua! sa incep asa: in data de 29 11 2021 am vrut sa merg ... Marius costin Marius costin Bună ziua! Sa incep asa: In data de 29 11 2021 am vrut sa merg cu logodnica mea in Italia mai exact la Roma,toate bune si frumoase,biletele cumpărate cu o ... (vezi toată discuția)
Diurna neplatita hyde hyde Am lucrat la o firma aproape 14 luni si in timpul asta am facut 5 drumuri in asia si o deplasare de 1 saptamana in germania. In asia am mers cu administratorul ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli deplasare pfa lianar lianar Buna ziua, Sunt PFA-cod CAEN 7490 si prin natura activitatii efectuez destul de multe deplasari in tara (cca.10 zile pe luna) Va rog sa-mi spuneti daca pot ... (vezi toată discuția)