avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... pasaport expirat in strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

pasaport expirat in strainatate

Buna seara,
Nepotica mea se afla in italia si are pasaport valabil pana pe 18 iunie2012. Poate circula fara pasaport cu mama ei (divortata si cu domiciliul copilului la mama) fara pasaport (vrea sa vina acasa in august nu in iunie pe 17) si ce risca in cazul in care vine mai tarziu de aceasta data (17 iunie 2012). Multumesc pentru raspuns si o seara buna.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:39, 18 Aprilie 2012
Risca foarte mult!!!

Trebuie sa mearga la consulat sau ambasada si sa solicite prelungirea pasaportului sau eliberarea altuia nou.
Trebuie sa mearga la ambasada/consulat pt a solicita eliberarea unui titlu de calatorie.

Acte necesare:
1. cererea completata si semnata de solicitant;
2. doua fotografii tip pasaport, color, identice si de data recenta;
3. pasaportul romanesc expirat-original si copie xerox dupa primele patru pagini.

Isi va schimba apoi pasaportul dupa revenirea in tara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S.o.s iazbuka iazbuka Ieri mi-au fost furat portofelul cu tot cu buletinul meu fiind singura mea carte de identitate, tin sa precizez ca sunt in olanda, ce as putea face sa pot ... (vezi toată discuția)
Titlu cãlãtorie italia-românia pentru refacerea buletinului. procurã propietar imobil. zucca zucca Buna ziua. Am buletinul expirat de aproape un an, si nu am nici pasaport, momentan stau in Italia si as vrea sa merg de sarbatori in Romania sa mi-l schimb. O ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc lauraverdeti lauraverdeti Buna ziua, as dori si eu niste raspunsuri daca se poate...Locuiesc in Italia de 1 an impreuna cu prietenul meu si fetita noastra. Fetita s-a nascut acum 5 luni ... (vezi toată discuția)