avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Autorizatie de construire
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Autorizatie de construire

Va rog sa-mi spuneti daca Primaria poate da autorizatie de construire, "reamenajare si mansardare locuinta" inclusiv demolare zid calcan, fara acordul vecinilor. :O Mai mult, noi ca vecini, nici macar nu am fost intrebati. X-(
Astfel vecinii mei s-au apucat de construit intr-o fericire. Oare nu trebuia sa ni se solicite anticipat bunavointa prin care sa consimtim, eventual, lucrarile de constructie care ne deranjeaza :( si sa stabilim niste conditii.
:hm: Ce as putea face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 15:47, 2 Mai 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In situatia in care nu au fost respectate conditiile prevazute de lege (distanta dintre constructie si hotar, privirea asupra proprietatii vecine si altele) pentru eliberarea autorizatiei de constructie, aceasta poate fi atacata in contencios in vederea anularii.
De asemenea, daca constructia afecteaza in mod direct proprietatea vecina este necesar acordul vecinului pentru obtinerea autorizatiei de constructie.
In situatia in care nu exista autorizatie atunci se poate formula o plangere la serviciul Disciplina in constructii din cadrul primariei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Birou_de_Mediator a raspuns, in topic dublat de cami88 (pe care l-am sters)

Mai trimiteti o noua adresa in care ii atentionati ca autorizatia de constructie a fost data cu incalcarea art.23,pct.e din din Legea nr.50/1991:
e) eliberarea autorizaţiei de construire sau de desfiinţare în baza unor documentaţii care nu sunt întocmite, semnate şi verificate de către persoanele abilitate potrivit legii, care nu conţin avizele legale necesare sau care contravin prevederilor documentaţiilor de urbanism şi amenajare a teritoriului, aprobate, ori normelor tehnice de proiectare şi execuţie în vigoare;

Specificati in adresa, ca solicitati o copie dupa autorizatia de constructie.....pe care bineinteles ca nu o sa o obtineti, dar aveti la indemana toate aceste adrese. In urma corespondentei si puteti deschide o actiune in instanta, in anularea autorizatiei si oprirea lucrarilor, conform legii, in contradictoriu cu primaria emitenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de construire (mansardare locuinta) Cami88 Cami88 Buna ziua, as vrea sa va intreb, daca pentru autorizatie de construire (mansardare locuinta) este nevoie de acordul vecinilor si conform caror prevederi ... (vezi toată discuția)
Plangere penala Cami88 Cami88 Se poate face plangere penala impotriva institutiilor statului (ex.primarie) si daca da unde? Problema mea este ca primaria a dar autorizatie de construire ... (vezi toată discuția)
Interpretare pct. 1, 2.5.6. din anexa 1 la legea nr.50/1991r Cami88 Cami88 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Locuiesc intr-un oras in zona istorica. As dori sa stiu daca se pot invoca prevederile pct. ... (vezi toată discuția)