avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cum se autorizeaza un operator de date personale??
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cum se autorizeaza un operator de date personale??

In primul rand, orice persoana juridica ce opereaza date cu caracter personal trebuie autorizat de vreo institutie romaneasca sau internationala? Datele cuprind nume, sex, adresa e-mail, nr. de telefon, fotografii personale, dar nu numai (pot fi completate treptat).
Spre exemplu, site-urile pe care se pot inregistra utilizatori carora le sunt solicitate date personale de genul celor enumerate mai sus, trebuie inregistrati/autorizati undeva?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 01:14, 18 Aprilie 2012
In România nu exista necesitatea autorizarii operatorilor de date personale dar exista in schimb obligativitatea notificarii lor catre ANSPDC pe site-ul propriu (dataprotection.ro) si trimiterea formularului final prin posta spre vizare la sediul lor din Sos. R. Ferdinand
Deci orice site web care ofera posibilitatea utilizatorilor de internet sa se inregistreze si le cere date simple de genul numelui, datei de nastere, adresa de e-mail, trebuie sa se notifice catre ANSPDC?
Poate functiona o perioada fara notificare, sau aceasta trebuie facuta inainte de orice culegere de date?
Notificarea trebuie facuta inainte de inceperea colectarii de date cu caracter personal si trebuie sa fie stabilita o procedura de informare a persoanelor care ofera datele.

Le gasiti pe toate pe dataprotection.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte reglementeaza....? floricica floricica Buna ziua, Apelez la amabilitatea profesionistilor de pe acest forum pentru de a-mi oferi o opinie legala cu privire la ce acte normative protejeaza datele ... (vezi toată discuția)
Înregistrare operator de date cu caracter personal elena claudia ianasi elena claudia ianasi Bună ziua, Lucrez la o firmă care are ca obiect de activitate comerţ cu ridicata de componente şi echipamente electronice şi de telecomunicaţii. Aş ... (vezi toată discuția)
Autoritatea de supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal raduto raduto Buna ziua, Pentru a prelucra date cu caracter personal ale tertilor este necesara notificarea acestei institutii prin mijloacele pe care le agreeaza ... (vezi toată discuția)