avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna ziua!

Intrebarea mea este cu cat timp inaintea implinirii de un an trebuie sa ma intorc pe campul de munca, pentru a beneficia de stimulentul de insertie? Neaparat o luna sau se poate si mai putin?

Multumesc pentru raspuns,
Eniko
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:02, 18 Aprilie 2012
Legea prevede ca , persoanele care în perioada în care sunt îndreptăţite să beneficieze de concediul pentru creşterea copilului şi indemnizaţia lunară prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a) obţin venituri supuse impozitului prevăzute la art. 3, înainte de împlinirea de către copil a vârstei de un an, au dreptul la un stimulent de inserţie în cuantum lunar de 1 ISR pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani (art.7 alin.1 OUG nr.111/2010).... situatie aplicabila persoanelor ai caror copii s-au nascut incepand cu data de 01.01.2011.

Daca copilul s-a nascut inainte de data de 01.01.2011, stimulentul se acorda daca realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului.
Puteti sa reluati activitatea cel mai tarziu in ziua premergatoare zilei in care copilul implineste 1 an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie raluka28 raluka28 stimulentul de intoarcere in campul muncii se mai poate accorda daca copilul a implinit anul de exemplu in 28 oct si pers indreptatita pt indemnizatie sia ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie sara-alina sara-alina Buna seara.Fetita mea implineste 2ani pe 02.08.2015,am ales sa stau 2ani CCC, as vrea sa ma intorc la munca mai devreme,si as vrea sa stiu daca se mai acorda ... (vezi toată discuția)
Revenire la serviciu din concediu crestere copil daniela22032003 daniela22032003 Buna ziua. Intentionez sa revin la servici din concediu crestere copil la varsta de un an a fetitei, desi am optat pentru concediu de ingrijire de 2 ani. Vreau ... (vezi toată discuția)