avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SRL - societate nou infiintata + activitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SRL - societate nou infiintata + activitate

Buna,

Ma intereseaza pentru a deschide un magazin cu haine si incaltaminte second hand dar si noi; ce imi recomandati? SRL vreau din start... sa-l fac neplatitor de TVA? sa aleg varianta cu impozit pe profit de 16% sau impozit pe venit de 3% ? (am inteles ca astea sunt cele mai ok pt o microintreprindere); am in proprietate apartamentul unde as vrea sa fac sediu social, punctul de lucru o sa fie intr-un spatiu inchiriat dar, as vrea sa pot sa vand si in puncte mobile (gen piete, targuri, etc). Legat de cele spuse mai sus va rog sa imi dati cateva info cu ce ar trebui sa fac, de ce acte am nevoie penru a indeplini conditiile de mai sus si ce trebuie facut incepand de la zero (acte ORC), am vb deja cu un avocat si ma ajuta cu infiintarea societatii; cel mai mult ma intereseaza daca pot sa vand atat haine noi cat si second, daca pot sa vand atat la punctul de lucru fix dar si la cel mobil. Cu actele pentru infiintare cred ca ma descurc daca merg la registru comertului (o sa am toate info de acolo). Daca eu cu sotia suntem asociati si unul dintre noi va fi si administrator mai trebuie sa ne facem si carte de munca sa putem vinde? Multumesc mult

Alte discuții în legătură

De ce registre si documente am nevoie ca vanzator ambulant Neko Neko Buna, Am o interprindere individual si are ca domeniu de activitate vanzarea de incaltaminte second-hand in piete si targuri,asi vrea sa stiu de ce registre ... (vezi toată discuția)
Comert cu amanuntul al bunurilor de ocazie cremona cremona va rog cod caen pentru comertul cu amanuntul- articole de imbracaminte si incaltaminte second hand efectuat prin standuri,piete,targuri;se incadreaza la ... (vezi toată discuția)
Lamuriri infiintare intreprindere individuala: calificare, sediu, obligatii fiscale ContSters113082 ContSters113082 As dori sa deschid o II cu activitate de comercializare haine second hand si as vrea sa stiu urmatoarele: 1. daca am lucrat 15 luni ca agent de vanzari e ... (vezi toată discuția)