avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire mostenire proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire mostenire proprietate

Buna ziua,

de curand am mostenit o parte dintr-o proprietate (casa+teren) si am urmatoarele nelamuriri:
-exista obligatia legala de a vinde partea din proprietate in caz ca imi revine partea mai mica, adica 3/16 ?
-ce procent din suprafata care revine din cei 3/16(57mp) este teren si ce procent este constructie?
-cum se imparte daca pe langa suprafata totala (teren + supraf construita) intra si subsol/pod

Am aceste nelamuriri pt ca eu as prefera sa nu renunt la mica parte ce imi revine si sa o scot in indiviziune dar relatiile cu celalalte parti nu sunt prea apropiate si ei avand partea mai mare vor dori cu siguranta sa cumpere si partea mea.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters241434 , utilizator 08:44, 18 Aprilie 2012
Daca nu puteti face un partaj pe cale amiabila, puteti apela la instanta de judecata, solicitand atribuirea in natura a bunului catre dvs., urmand sa platiti o sulta celorlalti mostenitori.

Trebuie sa justificati un interes mai mare decat al lor.
In cauza se va face o expertiza de specialitate, care va avea ca obiective: identificarea bunului respectiv, valoarea acestuia, daca este comod partajabil in natura etc.

Expertul va face si propuneri de partajare, dupa ce va face o constatare la fata locului.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2012
ContSters241434, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj casa SICLING SICLING Va rog, dati-mi niste sfaturi, cu privire la urmatoarea situatie: detin in coproprietate (mai sunt inca 3 proprietari) o casa in Bucuresti (eu detin 50%). ... (vezi toată discuția)
Cum se face atribuirea unui teren mostenit ? AlexGM AlexGM Avem urmatoarea speta: Doi mostenitori ( cu cote a cate 1/2 fiecare) pentru un teren cu deschiderea de 16 m si lungime de 1000m. Unul dintre ei ar dori sa-si ... (vezi toată discuția)
Daca parintele vinde partea din mostenire unui copil,celalalt copil..... catalin. catalin. Buna seara, Dupa decesul tatalui am ramas trei mostenitori pe un apatament. Mama , eu si sora mea. Am inteles ca eu detin 3/16, sora mea 3/16, iar mama mea ... (vezi toată discuția)