avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prescriere...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prescriere...

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
- s-a depus o plangere penala pentru delapidare si fals.
Exista o perioada de prescriere?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:53, 19 Aprilie 2012
Sunt doua feluri de prescriptie, si anume:
- prescriptia raspunderii penale
- prescriptia executarii pedepsei

Cred ca ne trebuie mai multe detalii despre problema dvs ......
Plangerea este la politie si de 3 ani nu exista interes de a se face ceva in dosar.Am facut plangere la procuror acum 1 an si ceva, dar nu am primit un raspuns. Consider ca se vrea, sa treaca un anumit termen, probabil pana la prescriere.
Se poate asa ceva?
Mai incercati sa depuneti sesizari la Corpul de Control al M.A.I., precum si la prim-procurorul parchetului de la langa instanta in raza caruia isi are sediul sectia de politie respectiva.

institutia prescriptiei raspunderii penale este cauza de inlaturare a raspunderii penale dupa trecerea unui anumit interval de timp prevazut de lege de la data comiterii infractiunii, prin stingerea dreptului statului de a aplica pedeapsa, respectiv a obligatiei infractorului de a suporta consecintele faptei sale.
Si totusi care este acest interval de timp prevazut de lege?
Termenul de prescriptie pt delapidare este de 15 ani.
Prescriptia oricum este intrerupta.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2012
ContSters178374, utilizator

Alte discuții în legătură

Delapidare bluecherys bluecherys dupa cat timp nu mai este valabila o acuzatie de delapidare? adik dupa cati ani , in care sa zicem, nu am primit nici o citatie, pot sa zik ca am scapat de o ... (vezi toată discuția)
Termene de prescriptie pentru gestiune frauduloasa mirris mirris Va rog sa ma ajutati sa aflu raspunsul corect pentru situatia urmatoare: - exista o expertiza contabila care arata ca administratorul se face vinovat de ... (vezi toată discuția)
Perioada prescriptie inselaciune angelique555 angelique555 vreau sa stiu care este pedeapsa maxima ce poate fi aplicata intr-un caz de inselaciune cu prejudicii pana in 3.000 euro, cu uz de fals si identitate falsa. ... (vezi toată discuția)