avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prescriere...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prescriere...

Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
- s-a depus o plangere penala pentru delapidare si fals.
Exista o perioada de prescriere?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:53, 19 Aprilie 2012
In cazul dvs. foarte probabil termenul de prescriptie a raspunderii penale ar fi de 10 ani.
Insa...daca se schimba incadrarea juridica a faptei in alta infractiune si termenul de prescriptie va suferi modificari.
Nu conteaza incadrarea juridca data faptei de dvs. daca organul judiciar va face alta incadrare juridica.
Termenul total ar putea fi de 15 ani...in conditiile legii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidare bluecherys bluecherys dupa cat timp nu mai este valabila o acuzatie de delapidare? adik dupa cati ani , in care sa zicem, nu am primit nici o citatie, pot sa zik ca am scapat de o ... (vezi toată discuția)
Termene de prescriptie pentru gestiune frauduloasa mirris mirris Va rog sa ma ajutati sa aflu raspunsul corect pentru situatia urmatoare: - exista o expertiza contabila care arata ca administratorul se face vinovat de ... (vezi toată discuția)
Perioada prescriptie inselaciune angelique555 angelique555 vreau sa stiu care este pedeapsa maxima ce poate fi aplicata intr-un caz de inselaciune cu prejudicii pana in 3.000 euro, cu uz de fals si identitate falsa. ... (vezi toată discuția)