avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA poate cumpara din EU fara TVA?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA poate cumpara din EU fara TVA?

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o lamurire, pentru ca din cate am citit, parerile sunt impartite.

Un PFA neplatitor de TVA, inregistrat in scopuri de TVA si in ROI, poate cumpara din UE echimpamente pentru uz propriu, nu pentru revanzare (ex. un laptop) cu factura fara TVA? Daca da, trebuie sa plateasca TVA in Romania? Cu alte cuvinte, exista varianta sa cumpere un laptop mai ieftin pentru ca nu plateste 27% TVA in Ungaria (si nici 24% in Romania)?

Daca acest lucru nu este posibil, faptul ca PFA ar deveni platitor de TVA (nu neaparat cu scopul acesta, ci obligat de lege) ar fi de folos? Nu intra in discutie cumpararea cu TVA si apoi recuperarea/deducerea, ci doar cumpararea direct fara TVA.

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara ContSters156394 ContSters156394 As avea nevoie de ajutor pentru clarificarea catorva puncte referitoare la achizitii intracomunitare. Sa presupunem ca firma X, din Ro, vrea sa cumpere produse ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa livrari laptop-uri 2016 klm0909 klm0909 Buna ziua, Avem un magazin online cu vanzari de laptopuri, iar conform codului fiscal, incapand cu 01.01.2016, pentru livrari de telefoane, laptopuri , ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit it, achizitii intracomunitare pt uz propriu bb22 bb22 Sunt PFA cu norma de venit in IT, neplatitor de TVA. Facturez in general catre firme din UE si USA, mai putin Romania. Intrebarea mea se refera insa nu la ... (vezi toată discuția)