Am fost anuntata ca firma nu mai are post liber pentru intoarcerea mea la serviciu, mentionez ca sant in CCC pana la 1 aug 2012, sant obligati sa-mi pastreze postul si pt cat timp???
Mi-au propus somaj, pot sa le cer salarii compensatorii si sa accept si somaj???
In acest sens, va sunt aplicabile dispozitiile OUG nr.148/2005 care nu ofera nicio masura de protectie a persoanelor care revin din CCC ...astfel, angajatorul poate decide concedierea acestora imediat dupa revenirea din CCC.
Daca v-au desfiintat postul atunci la revenirea din CCC va trebui sa va inmaneze fie decizia de concediere, fie instiintarea de preavzi de 20 de zile lucratoare plus decizia de concediere la terminarea preavizului.
Da, pe perioada preavizului sunteti obligata sa mergeti la munca ...acesta va fi platit ca si in cazul cand v-ati fi dus la munca far sa fiti in preaviz ... in practica, unii angajatori emit o instiintare catre salariati prin care le comunica ca nu este nevoie de prezenta la munca pe perioada preavizului , fara a le fi afectate drepturile salariale ...