avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... somatie de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

somatie de plata

Buna ziua,

Va rog sa imi dati si mie un sfat in urmatoarea speta.

Am introdus somatie de plata impotriva debitorului x cu care am avut un contract de prestari de servicii.
Intre timp debitorul x sa desfiintat si s a comasat prin fuziune cu o alta institutie purtand o noua denumire.
Ultima factura emisa pt. serviciile prestate,, concilerea facuta este pe noua denumire a debitorului, insa si aici este problema somatia de plata este introdusa impotriva debitorului care s a defiintat.

Binenteles ca debitorul a introdus exceptia lipsei capacitatii de folosinta si de exercitiu.
Ce pot sa fac?
Sigur va admite exceptia si va respinge somatia.

Pot sa introduc o alta somatie de plata, avand acelasi obiect dar formulata impotriva noului debitor care binenteles are o alta denumire

Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: iuliamariana , utilizator 15:34, 18 Aprilie 2012
Daca nu a trecut primul termen, nu aveti decat sa va modificati cererea de chemare in judecata.
Asta este problema primul termen a trecut. Debitorul a formulat intampinare si a invocat exceptiile de mai sus. Mi s a comunicat intampinarea si a fost acordat un al 2 termen.
daca aveti contract mergeti pe OUG119/2007 e mai sigur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precizare de actiune Amicha Amicha In urma unei somatii de plata si a unui titlu executoriu am depus la Judecatorie o contestatie la executare impotriva Somatiei si Titlului Executoriu din ... (vezi toată discuția)
Og 5/2011 Lorennalivia Lorennalivia BUNA ZIUA, O intrebare: mi s-a admis o cerere privind oug119/2007, cu mentiunea: CU DREPT DE CERERE IN ANULARE PT. DEBITOR IN 10 ZILE. Debitorul nu a formulat ... (vezi toată discuția)
Calitatea procesuala, va rog un sfat leusan leusan Este corecta urmatoarea situatie?: Mama mea decedeaza in feb 2010.In mai 2011 se introduce o actiune impotriva ei de catre un prestator de ... (vezi toată discuția)