avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca pentru un proiect de cercetare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca pentru un proiect de cercetare

Beneficiez de un singur contract individual de munca care este pe perioada determinata (pana in 2014). A fost incheiat in temeiul art. 35 din Codul muncii. In contract nu se sipuleaza care este durata timpului de lucru. Este trecuta o fractiune de norma de maxim 60 ore/luna, realizata cumulat cu un program flexibil.Este trecut salariul de baza orar brut. Este de asemenea stipulat dreptul la concediul de odihna anual.
Problema este ca seful meu direct nu vrea sa ma mai plateasca. Nu intocmeste demersurile pentu disponibilizare ca sa pot avea drept la somaj. Pontajul il intocmeste tot el. Nu am beneficiat de concediu de odihna in cele 9 luni de munca.
Doresc sa am continuitate la plata contributilor.
Ce pot face? Care sunt drepturile mele?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:14, 18 Aprilie 2012
In acest sens, puteti sesiza Inspectia Muncii si/sau ITM-ul .. concomitent cu aceasta sesizare puteti depune o actiune in instanta impotriva angajatorului pentru a fi obligat la plata salariului...
Sesizarea cand trebuie facuta? Logic mi se pare sa o depun dupa ce constat ca nu am fost platita luna aceasta si nici preaviz nu am primit. Am fost platita (cu o suma mica) pentru luna trecuta. Seful imi spune ca nu ma mai plateste. Am colegi care nu sunt platiti in fiecare luna si nu au facut sesizare. Nu inteleg acest tip de contract si probabil nici seful meu. Daca o sa ajung la judecata trebuie sa demonstrez cate ore am muncit?
Sesizarea o puteti face imediat daca dupa data cand trebuia sa va plateasca salariul acesta nu v-a fost platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul nu-mi plateste salariul GEORGEVELICA GEORGEVELICA Cum sa fac o sesizare la ITM va rog daca am lucrat 2 saptamani la Georgia Construct sau cum este cunoscuta firma ca Pagini de Constructii din Bucuresti ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea angajatorului alexlipo88 alexlipo88 Buna seara, Am o problema la locul de munca, am fost in concediu medical 5 zile, acordat de catre medicul de familie,am anuntat angajatorul inca din prima zi ... (vezi toată discuția)
Pontaje oxigen011 oxigen011 Lucrez la o companie de stat ce detine autotovehicole, emit foi de parcus, fac pontaje si merg chiar si in cursa.De mai multe ori datorita lipsei de personal ... (vezi toată discuția)