avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajatorul nu-mi plateste salariul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajatorul nu-mi plateste salariul

Cum sa fac o sesizare la ITM va rog daca am lucrat 2 saptamani la Georgia Construct sau cum este cunoscuta firma ca Pagini de Constructii din Bucuresti patronata de domnul Bratulescu George si nu mi s-a facut nici un contract de munca si pentru ca am gasit un nou job si am plecat la alt job domnul Bratulescu nu vrea sa-mi plateasca salariul cuvenit pt cele 14 zile.Mentionez ca si alti angajati au patit asemanator si nu si-au primit banii si deasemenea intreb exista vreo rezolvare daca singurele dovezi ca am muncit la acesta firma sunt cartile de vizita si bineinteles situatiile predate?
Cel mai recent răspuns: ContSters76351 , utilizator 16:29, 13 Octombrie 2009
Asta e munca la negru! Mergeti la ITM si faceti o plangere/sesizare catre firma respectiva. Mentionati ca nu vi s-a intocmit contract de munca si ca nu ati fost platit!
Sesizarile se depun la la Inspectia Muncii, for superior ITM-ului.
Legea spune ca se incheie in scris contractul individual de munca, iar daca nu a fost asa se presupune ca a fost incheiat pe perioada nedeterminata iar angajatul poate face dovada muncii prin orice mijloace posibile (martori, semnaturi pe acte oficiale, pontaj, etc).
Contractul de munca se intocmeste anterior inceperii activitatii salariatului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, încep prin a va spune că m-am angajat în data ... ALINA-MARIA ALINA-MARIA Bună ziua, încep prin a va spune că m-am angajat în data de 25.07.2022 și nici pina astăzi nu mi-au dat să semnez contractul de muncă și fisa ... (vezi toată discuția)
Am lucrat câte o lună la două firme, dar la niciuna nu mi s-a făcut angajarea și nici nu mi-au plătit salariul. cum îl recuperez? sabadussimona sabadussimona Buna ziua. am lucrat la doua firme,cate o luna la fiecare,si denfiecare data am constatat ca nu mi s-a facut angajarea,si nu am primit nici salarul.Cum as ... (vezi toată discuția)