avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mansardare apartament Prima Casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mansardare apartament Prima Casa

Buna ziua,
Pentru un apartament achizitionat prin Prima Casa se poate obtine acordul de la Fondul National de Garantare / Statul Roman pt mansardarea blocului (inclusiv izolarea termica) prin cedarea cotei comune din terasa/acoperis?
Din ceea ce stiu eu era vorba la un momentdat de un proiect de lege in acest sens, in ideea in care chiar Statul Roman a avut in derulare (a sustinut financiar) proiecte pt izolarea termica a blocurilor. Mentionez ca din partea bancii prin care am obtinut finantarea am primit acordul (detine ipoteca de 50%-50% impreuna cu Statul Roman), dar am nevoie si din cealalta parte.
Ma poate ajuta cineva cu un raspuns daca aveti cunostiinta despre primirea respectivului acord, sau daca se pot face alte acte care sa ajute (gen: promisiune de vanzare-cumparare), sunt dispus la un depozit cash colateral pt suma aferenta cotei comune, pana la expirarea interdictiei de vanzare de 5 ani, apartamentul a fost achizitionat acum 2 ani si jumatate, nu am inregistrat nicio restanta, etc.
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Se poate mansarda legal doar o scara a unui bloc ovidiugrig ovidiugrig Locuiesc intr-un bloc cu 2 scari. Geometric vorbind cele 2 scari sunt 2 paralelipipede tangente pe o singura fata si decalate cu cativa metri unul fata de ... (vezi toată discuția)
Mansarde asistent asistent De ce aprobari are nevoie o firma care vrea sa construiasca mansarde? (vezi toată discuția)
Mansardarea e legala sau nu? CotoDaVinci CotoDaVinci As dori sa stiu cum sa procedeaza,la mine au venit niste persoane de la o firma care isi doresc sa construiasca apartamente noi de pe acoperisul blocului,daca ... (vezi toată discuția)