avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Restituirea CASS, litigiu pierdut irevocabil
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Restituirea CASS, litigiu pierdut irevocabil

Buna ziua. Ma numesc Fercu Ana pensionara, si am nevoie de ajutor. Am avut proces cu Ministerul Muncii si protectiei sociale, cu Casa Nat Pensii Bucuresti, si cu Casa judeteana de Pensii Hunedoara din2010 in care am solicitat retinere de 5,5% doar pentru suma ce depaseste 740 lei si nu pe toata pensia cum s-a procedat ,proces respins ca nefondat si la recurs la Curtea de Apel Alba in data de 21.11 .2011. Intrebarea mea este: intrucat am pensie mai mare de 740 lei si acum s-a aprobat de Curtea Constitutionala ceea ce eu am solicitat in 2010, mi se restituie suma retinuta in plus pe perioada din urma sau cel putin din 01.01.2011? daca da,ce trebuie sa fac?.Va multumesc si astept raspuns. Cu stima
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:00, 19 Aprilie 2012
Prevederile deciziei se vor aplica pentru viitor de la data publicarii in Monitorul Oficial
Daca actiunea in instanta nu a fost in favoarea dvs. sumele retinute in plus nu se restituie.
Nu stiu daca ati invocat exceptia de neconstitutionalitate a art. I, pct. 7 din OUG nr. 107/2010 in litigiul dvs. OUG nr. 107/2010 a modificat si completat Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii. Daca ati invocat aceasta exceptie, acum puteti ataca cu revizuire hotararea instantei de recurs, in termeiul art. 322, pct. 10 din Codul de procedura civila.
Art. 322
Revizuirea unei hotarari ramase definitive in instanta de apel sau prin neapelare, precum si a unei hotarari data de o instanta de recurs atunci cand evoca fondul, se poate cere in urmatoarele cazuri:
..............................................
10. daca, dupa ce hotararea a devenit definitiva, Curtea Constitutionala s-a pronuntat asupra exceptiei invocate in acea cauza, declarand neconstitutionala legea, ordonanta ori o dispozitie dintr-o lege sau dintr-o ordonanta care a facut obiectul acelei exceptii ori alte dispozitii din actul atacat, care, in mod necesar si evident, nu pot fi disociate de prevederile mentionate in sesizare.
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinerea cass din pensie bosanceanugheorghe bosanceanugheorghe Buna ziua, As dori sa stiu daca OUG 107/2010 (sau alt act normativ) prevede ca se retine CASS numai din cuantumul pensiei ce depaseste 740 RON(deoarece ... (vezi toată discuția)
Retinerea cass in cazul pensiilor mai mari de 740 lei ruxyradu ruxyradu Buna ziua, as dori sa stiu daca, intr-adevar, cota CASS de 5.5% se va aplica INTREGII sume a pensiilor mai mari de 740 lei. Daca da, pensionarii cu pensii ... (vezi toată discuția)