avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Vreau sa solicit un nou termen pentru angajare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Vreau sa solicit un nou termen pentru angajare aparator. La urmatorul termen mai pot depune cereri si inscrisuri?

Daca pe 15 mai am primul termen de judecata intr-un proces de evacuare,termen la care eu ar trebui sa depun o intampinare,o cerere reconventionala si una in care solicit ajutor de la stat pentru angajarea unui avocat,deoarece sunt pensionar,solicit un nou termen pentru angajarea unui avocat, in celalalt (deci in al doilea) termen este tarziu ca avocatul angajat sa mai depuna aceste cereri,acte? Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:59, 19 Aprilie 2012
Daca instanta va acorda termen nu ar fi tarziu.
Prima zi de infatisare se va proroga la al doilea termen de judecata.
Care ar fi cauza pentru care instanta nu ar acorda un nou termen(al doilea)?
Acordarea unui nou termen in vederea angajarii de aparator, adica pentru lipsa de aparare, este o facultate nu o obligatie pentru instanta. Aceasta rezulta din cuprinsul alineatului 1 al art. 156 Cod procedura civila: instanta va putea da un singur termen pentru lipsa de aparare, temeinic motivata. Insa, in practica, acest termen se acorda.
Depinde ce interval de timp s-a scurs de la primirea citatiei sau de la depunerea actiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept vizita varga27 varga27 pe17 noiembrie am primul termen la divort,sotia mea are un certificat medico-legal si spune ca eu nu o sa-mi vad copilul numai in prezenta ei sau a autoritatii ... (vezi toată discuția)
Depunere intampinare summergiulia summergiulia am fost citata ca parata in procesul de divort.Pe citatie scrie ca am obligatia de a depune intampinare,cu 5 zile inainte de termnul syabilit.Prinsa cu ... (vezi toată discuția)
Divort - doresc amanare la primul termen flyxy16 flyxy16 sunt in divort cu sotia,sia gasit unul mai tinar ca ea cu 8 ani si a bagat divort,ce pot face sai dau aminare la primul termen care e pe 5 noiembrie,daca nu ma ... (vezi toată discuția)