avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie/contract v-z cu clauza de a nu instraina
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie/contract v-z cu clauza de a nu instraina

Buna ziua! Exista o modalitate prin care parintii sa poate lasa casa copiiilor,dar cu o clauza ca acestia sa nu o poata vinde? Se poate intelege problema: parintii vor sa lase casa unui copil,dar sa fie siguri ca aceasta nu o vinde sau o transfera pe numele altcuiva.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2012
marius_sym, utilizator
Cel mai recent răspuns: marius_sym , utilizator 12:01, 19 Aprilie 2012
Se poate incheia un contract de donatie in care sa fie inserata o cluaza de inalienabilitate, insa pentru a fi valabila o astfel de clauza trebuiesc indeplinite anumite conditii si anume : sa fie esenţialmente temporară, întemeiată pe un interes legitim şi serios . Totusi aceasta clauza nu împiedică transmisiunea succesorală . Cu privire la conditia ca aceasta clauza sa fie temporara potrivit , art.627 alin.1 din NCC se prevede un termen maxim de 49 de ani
Merci! Se poate cumpara un apartament unei persoane(copil in speta) dar acesta sa nu poate vinde imobilul? Casa sa fie pe numele copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza inalienabilitate 15062013 15062013 Buna seara, Soțul meu a mostenit împreuna cu sora sa un apartament in urma decesului mamei. Inainte de căsătoria noastră, sora a ieșit din ... (vezi toată discuția)
Cedare parte de mosternire cu o conditie. zzanetta zzanetta Vreau sa cedez patea de mostenire dupa parinti surorii mele si sa poata intabula casa parinteasca dar as vrea cu conditia sa nu poata vinde partea mea cedata ... (vezi toată discuția)
Poata o persoana sa dispuna ca dupa decesul sau, mostenitorul sa nu poata vinde apartamentul mostenit ? Pilu Pilu Buna seara, as avea o intrebare care mi-a fost adresata si mie de o cunostinta. Aceasta cunostinta (barbat) este casatorita si impreuna cu sotia lui detin in ... (vezi toată discuția)