avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzucapiune 30 de ani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzucapiune 30 de ani

buna ziua.... tatal meu vrea sa isi faca acte de proprietar pe casa care a cumparat-o in 1978 cu o chitanta de mana facuta intre el si fostul proprietar (ca sa zi asa)acesta din urma avand rolul trecut pe numele lui. in prezent acesta este decedat copii acestuia fiind inca in viata. care sunt pasii?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 20:34, 18 Aprilie 2012
Trebuie chemati in judecata mostenitorii fostului proprietar.
Ar fi recomandabil sa va angajati avocat intrucat procesul nu este chiar asa de simplu precum credeti.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
am inteles, dar daca mostenitorii nu se prezinta.................
Trebuie sa promovati o actiune prin care sa se constate ca tatal dumneavoastra a dobandit dreptul de proprietate asupra imobilului prin efectul uzucapiunii de lunga durata. Va trebui sa dovediti ca a fost realizata o posesie continua, neintrerupta, publica si sub nume de proprietar. Daca paratii nu se prezinta si sunt legal citati, procesul merge mai departe
cara27_4u a scris:

am inteles, dar daca mostenitorii nu se prezinta.................

Nu conteaza daca se prezinta sau nu mostenitorii.
Va trebui insa sa fie legal citati.
am inteles si va multumesc mult de tot, tatal meu are posesie neintrerupta de 34 de ani contractul de distributie energie electrica e pe numele lui din 1980, martori sunt destui deci ar trebui sa isi castige dreptul usor.

Alte discuții în legătură

Uzucapiunea- controversa van_allen78 van_allen78 uzucapiunea se poate invoca doar dupa 30 de ani sau si la mai putin timp?Pe de alta parte aceasta se calculeaza doar din 1990 sau se ia in calcul i perioada ... (vezi toată discuția)
Grãdinã fãrã acte plãtitã impozit de 42 de ani melinda67 melinda67 Bună ziua! Părinţii mei cu unchiul au cumpărat în 1967 o casă cu patru apartamente două curţi şi patru bucăţi de grădină în centrul oraşului. ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune popikdani popikdani Bună ziua. Va scriu în legătură cu următoarea situație. Apartamentul în care am crescut și în care acum locuiește doar mama după decesul tatălui ... (vezi toată discuția)