avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Tendinţe în lumea creditării Am sanse sa gasesc investitor pentru suma de 3000 euro?
Discuție deschisă în Tendinţe în lumea creditării

Am sanse sa gasesc investitor pentru suma de 3000 euro?

Buna seara. Am un SRL-D infiintat de o luna, fara activitate. Am depus la OTIMMC Cluj un proiect de finantare nerambursabila din fonduri guvernamentale pentru intreprinzatorii tineri, care acum este in stadiul : " Dosar aprobat, depus spre evaluare". Buuun.... Dupa cum probabil stiti, TVA nu este o cheltuiala eligibila in acest proiect. Ei, eu am nevoie de contravaloarea TVA, plus cheltuielile aferente asigurarii bunurilor pe care le voi achizitiona, plus inscrierea gajului in favoarea bancii a tuturor bunurilor achizitionate, plus diferite cheltuieli cu comisioanele bancare aferente creditului(aportul propriu reprezinta credit bancar) si alte mici cheltuieli care cu siguranta vor apare pe parcurs. Ma intrebam daca as putea gasi un investitor care sa plece urechea la proiectul meu si mai ales sa plece urechea la o investitie atat de mica : 3000-5000 euro?
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 07:14, 19 Aprilie 2012
Este posibil sa gasiti. Merita sa incercati in cercul de prieteni sau cunostinte pe care ii aveti. O persoana necunoscuta sunt sigura ca nu v-ar imprumuta aceasta suma decat in scopul obtinerii unor foloase.
Si despre ce suma ar fi vorba, ca nu prea am inteles. 3-500 euro, e valoare totala a proiectului, sau contributia d.voastra? Banuiesc ca este vorba despre o cofinantare, din partea d.voastra. Aveti posibilitatatea, de a contracta un credit, personal -persoana fizica. Banii, ii imprumutati firmei, dupa care, cand firma deruleaza activitate, ii puteti retrage, ca restituire credit, de unde va platiti rata la banca.
Daca, clauzele contractuale de finantare nerambursabila, nu va permit retragerea contributiei proprii, o anumita perioada, recurgeti la alte forme -salariu, prime, inchiriere de bunuri personale firmei.
Ideea este, sa aveti "seva" pentru a putea platii ratele la banca, pana incepeti activitatea. Presupun ca, nu trebuie sa depaseasca 2-3 luni, pana incep sa va vina bani, din afacere.
Creditul personal, odata aprobat, il luati doar cand aveti certitudinea finantarii din fondurile nerambursabile.
Nu va asociati cu nimeni. Porniti singur, cu curaj.
Bafta!:)
@molioa
1. @anamariarus are credit bancar
aportul propriu reprezinta credit bancar

2. are nevoie de 3000 de euro, asa cum rezulta din titlul topicului.
Ati solicitat Schema de finanţare cu credit bancar?
- Alocaţie Financiară Nerambursabilă – maxim 70% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 100.000 lei/beneficiar;
- Credit bancar – minim 30% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 50.000 lei/beneficiar - acordat de către instituţia de credit parteneră.
Instituţia de credit parteneră poate acorda finanţare şi pentru cheltuielile neeligibile aferente proiectului dar în afara programului
Creditul bancar pentru aportul propriu este pe persoana fizica?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accesare fonduri europene tip srl-d Nina1 Nina1 Vreau sa infiintez o firma tip SRL-D si sa accesez fonduri europene nerambursabile (valoarea 10.000 euro). Care este procedura? Cu stima (vezi toată discuția)
Masura 312 + credit Galfi_zoltan Galfi_zoltan Buna ziua ! As vrea sa accesez un proiect masura 312, in valoare de circa 100.000 de Euro. Pana la 70 % finanteaza uniunea, iar 20-25% pot sa iau credit, pe ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene HalatiuMaria HalatiuMaria Buna ziua.As vrea sa infiintez o firma proprie si nu stiu procedurile prin care se pot primi fonduri europene nerambursabile.Ma poate ajuta cineva? (vezi toată discuția)