avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Accesare fonduri europene tip SRL-D
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Accesare fonduri europene tip SRL-D

Vreau sa infiintez o firma tip SRL-D si sa accesez fonduri europene nerambursabile (valoarea 10.000 euro). Care este procedura?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 09:41, 19 Februarie 2013
Aceasta sursa de finantare nu este europeana, este guvernamentala, adica se aplica pe teritoriul Romaniei din bugetul national.

Procedura este vizibila pe site:
[ link extern ] /

Proiectul procedurii pentru SRL-D inca nu s-a afisat , dar puteti citi detalii din anul 2012.
Am citit pe site-ul indicat de dvs. Nu-mi este clar cum procedez pentru a obtine suma nerambursabila: trebuie sa achizionez cu bani proprii echipamentele care imi sunt necesare in demararea afacerii sau doar previzionez in planul de afaceri costul acestora? Investitia trebuie sa fie in cuantum de 20.000euro, pentru a obtine 10.000 euro nerambursabili?
Cu stima
A beneficiat cineva (de pe forum) de sume de bani din cadrul programului Start pentru SRL-D?
Cum se explica aceste 2 puncte a si b? Daca doresc sa infiintez o firma si sa primesc ajutorul in valoare de 10.000 euro in ce categorie ma incadrez cea de la pct a sau cea de la pct. b?

Analiza din cadrul AIPPIMM/OTIMMC are ca finalitate stabilirea uneia din următoarele decizii:
a) Pentru microîntreprinderile care solicită credit bancar, acceptarea de principiu a Planului de afaceri şi includerea în program. Se va transmite acestora o Notificare privind acceptarea de principiu la finanţare. Un exemplar al documentaţiei transmise on line, însoţit de raportul de evaluare a Planului de afaceri şi de notificarea privind acceptarea de principiu la finanţare, vor fi predate instituţiei de credit printr-un proces verbal încheiat între instituţiile partenere;
b) Pentru microîntreprinderile care nu solicită credit bancar, acceptarea de principiu a Planului de afaceri şi includerea în program. Se va transmite acestora o Notificare privind acceptarea la finanţare;

Cu stima
III. MODALITATEA DE EFECTUARE A CHELTUIELILOR SI PLATA ACESTORA

7.17 Plăţile pentru bunurile achiziţionate, eligibile prin Program, se vor face din contul curent al beneficiarului în contul furnizorului, pe baza cererii de tragere din credit bancar şi AFN/ cererii de tragere din AFN (anexa nr.7 la prezentul ghid) şi a certificării cheltuielilor de către instituţia de credit parteneră conform notificării primite de la Agenţie în urma evaluării planului de afaceri. Certificarea cheltuielilor se face pe baza facturilor fiscale şi a documentelor justificative menţionate în anexa 2 la prezentul ghid şi constă în menţiunea „bun de plată” pe factura fiscală, semnătură şi ştampilă din partea instituţiei de credit parteneră. În cadrul vizitelor de monitorizare, pe care le efectuează OTIMMC, microîntreprinderea beneficiară va prezenta documentele justificative menţionate în anexa 2, inclusiv facturile certificate de instituţia de credit.
7.18. Beneficiarii care încheie contractul de finanţare/de credit (cu OTIMMC/instituţia de credit parteneră) au obligaţia, ca până la solicitarea cererii de tragere din credit bancar şi AFN/ cererii de tragere din AFN (integral/tranşă), să facă dovada angajării a cel puţin 2 salariaţi, cu normă întreagă şi pe perioadă nedeterminată.
7.19 În funcţie de categoriile de cheltuieli eligibile prevăzute la pct. 4.2, microîntreprinderea S.R.L.-D. poate prezenta lunar la bancă cereri de tragere din credit bancar şi AFN/ cererii de tragere din AFN, însoţite de documentele justificative. Din contul curent al microîntreprinderii S.R.L.-D. va fi virată de către bancă, în contul furnizorului, suma aferentă cheltuielilor eligibile efectuate. Plata va fi făcută proporţional conform art.7.14. Numărul maxim de cereri de tragere din credit bancar şi AFN/ cererii de tragere din AFN este de 12, în tranşe lunare. Perioada maximă de implementare şi efectuarea plăţilor este de 1 an de zile calendaristice de la data semnării contractului de finanţare. În cazul în care microîntreprinderea renunţă la finanţare pentru una sau mai multe activităţi aprobate prin notificarea privind acordul de principiu pentru finanţare, aceştia au obligaţia de a transmite la OTIMMC prin poştă sau curier cererea-tip de renunţare totală/parţială la finanţare, conform anexei nr. 9 la prezentul ghid.
7.20 În termen de 1 an de zile calendaristice de la semnarea contractului, beneficiarul este obligat să efectueze cheltuielile. În această perioadă, OTIMMC – UMCR va efectua vizite de monitorizare şi control la microîntreprinderea beneficiară pentru verificarea cheltuielilor efectuate.

Daca SRL_D are sustinere financiara proprie dovedita adica vireaza in cont diferenta de bani, 50% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile, pentru desfasurarea activitatii si derularea proiectului atunci va incadrati la litera b)
Daca nu aveti resurse financiare atunci va trebui sa apelati la credit si va incadrati la punctul a)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma lungu nicolae lungu nicolae am mai putin de 35 ani,doesc a infiintez o firma nemai avind pina acum si sa pot beneficia de ajutorul guvernamental pt firme starter.Sotul meu detine 3 ... (vezi toată discuția)
Probleme in administrarea unui srl-d (srl debutant) stefan_c stefan_c Buna ziua! Anul trecut in vara am pornit un SRL-D fara dorinta de a atrage acei 10.000 euro ci doar de a beneficia de OUG 6/2011 Art. 5 punctul (c) ... (vezi toată discuția)
Srl-d in 3-4 zile? robert_11 robert_11 Dupa cum bine cred ca stiti, incepand de maine se da drumul la Programul Pentru Stimularea Infiintarii Si Dezvoltarii Microintreprinderilor De Catre ... (vezi toată discuția)