avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nota de lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nota de lichidare

Buna
In data de 09.04.2012 ,mi-am facut cerere de demisie cu lichidarea la zi,in acea zi dupa ce iam inmanat demisia m-a trimis acasa(angajatorul)dupa cateva zile m-a chemat sa semnez incentarea contractului de munca printre care si o nota de lichidare ,iar acum decate ori o sun sa-mi plateasca munca depusa pana in data de 9 si concediul la care am dreptul si pe care nu l-am luat ,refuza sa-mi mii dea.Am gresit semnad nota aia?Va rog sa ma ajutati ce pot face ca sa-mi primesc banii?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lulik31 , utilizator 09:53, 19 Aprilie 2012
In acest caz, puteti sesiza ITM-ul si/sau promovati o actiune in instanta ...
Multumesc :( nu am vrut sa ajung pana aici insa daca pe cale ameabila nu se poate...... asta e
Am gresit semnad nota aia?

Depinde de continutul notei respective.
Pentru recuperarea drepturilor salariale puteti chema in judecata angajatorul . Cererea o adresati Tribunalului din raza domiciliului dv. si este scutita de taxa de timbru. Cu aceasta ocazie angajatorul va trebui sa dovedeasca cu state de plata ca v-ati incasat drepturile si nicidecum cu o simpla nota pe care, din pacate, nu ati citit-o cu atentie.
Pe nota respectiva nu scrie ca mi-a dat bani sau ca as fi datoare firmei,scrie doar incetare activitate
Indiferent de ce ar scrie in nota de lichidare , pentru recuperarea drepturilor salariale restante puteti actiona in instanta pe fostul angajator.
Actiunea o veti depune la Tribunaul in raza caruia aveti domiciliu si este scutita de plata taxelor judiciare.

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz liaza liaza Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti daca pot sa-mi dau demisia fara preaviz, din cauza ca nu au fost platite drepturile salariale la zi(luna feb. restanta), ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca, dar inca nu s-au primit drepturile salariale ionemari ionemari sotul si-a incetat contractual de munca la angajator cu art 55, lit,b(cu acordul partilor),dar au trecut cele 30zile in care angajatorul trebuia sa ii ... (vezi toată discuția)
Probleme întâmpinate in urma demisiei Anabsk29 Anabsk29 În anul 2016, ianuarie m-am angajat la o societate,cim mi-a fost făcut cu minimul pe economie, anul acesta în septembrie mi-am dat demisia cu acordul ... (vezi toată discuția)