avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impartire pamant/curte intre fratele ramas si urmasul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impartire pamant/curte intre fratele ramas si urmasul celuilalt

buna ziua.am o problema.incerc sa redau pe scurt
tataie: 3 frati,au impartit casa ramasa de la parinti.Unul dintre frati a decedat,tataie a cumparat locul de la el(in aceeasi curte).Fiul celui de-al treilea frate detine 25% din loc,tataie 75%. Casa are 3 camere,2 pt tataie si 1 al nepotului sau.Cum putem face ca "imparteala" procentelor de curte sa nu fie haotica?Nepotul detine o bucata de loc langa casa+1 camera,iar tataie resul de curte+2 camere. Pentru a ajunge in cealalta parte,trebuie sa iasa pe strada si sa intre pe o alta poarta,pe locul lui. Majoritatea curtii este ocupata de vita de vie. Se poate da in judecata nepotul,astfel incat instanta sa dispuna impartirea? Putem incerca sa cumparam de la el partea lui de pamant si casa? Si - daca nu cer mult - stiti cat ar costa un astfel de proces(inclusiv expertii in masuratori,etc)? Multumesc

Alte discuții în legătură

Legea 18/1991....din nou ContSters80480 ContSters80480 buna ziua, va rog va cer un sfat, dar ar trebui sa va explic putin.... tatal meu, impreuna cu fratii lui au luat pamintul in baza legii, la inceput cu ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune MARIANA01 MARIANA01 BUNA ZIUA AM CUMPARAT RECENTA O CASA CARE ESTE IN INDIVIZIUNE,VREU SA STIU PRIN CE METODA SE P[OATE IESI DIN IDIVIZIUNE BINEINTELE PRIN INSTANTA ,IN MASURA IN ... (vezi toată discuția)
Gard de hotar schimbat flora22 flora22 Buna ziua, Am o problema cu un teren care, desi pare simpla, nu s-a putut dovedi ca proprietarii au dreptate. In 1991, unchiul meu a cumparat o casa la tara, ... (vezi toată discuția)