BUNA ZIUA
AM CUMPARAT RECENTA O CASA CARE ESTE IN INDIVIZIUNE,VREU SA STIU PRIN CE METODA SE P[OATE IESI DIN IDIVIZIUNE BINEINTELE PRIN INSTANTA ,IN MASURA IN CARE CEI CU CARE SUNTEM IN INDIVIZA AU GEAMURILE IN CURTEA NOASTRA SI ACCESUL CATRE STRADA AR PUTEA FI PRINTRO MAGAZIE CACARE ESTE CATRE STRADA
MULTUMESC
se intocmeste in acest caz o expertiza prin care expertul face mai multe propuneri de iesire din indiviziune.in cazul in care este agreata una dintre variante,instanta va dispune iesirea din indiviziune.
buna ziua.
Bun se fac propuneri de iesire din indiviziune, dar in cazul nostru indiviza sta in felul urmator: eu deti9n 75% di teren dir vecinii 75%,din care vecinul are ocupat cu casa 73 iar eu 43.
Depinde de ce o sa vada expertul la fata locului, daca nu se va putea face impartirea in natura ( adica nu se poate imparti in 2 bucati egale, ca valoare), puteti alege despagubirea - adica unul dintre dvs. plateste celuilalt indivizar contravaloarea cotei lui.
De principiu in expertiza trebuie sa se propuna 2-3 variante de imparteala, o alegeti pe cea care va convine. Daca nu va convine nici una, formulati obiectiuni sau solicitati contraexpertiza.
Va recomand sa va angajati avocat.
Succes!