avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... IESIRE DIN INDIVIZIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

IESIRE DIN INDIVIZIUNE

BUNA ZIUA
AM CUMPARAT RECENTA O CASA CARE ESTE IN INDIVIZIUNE,VREU SA STIU PRIN CE METODA SE P[OATE IESI DIN IDIVIZIUNE BINEINTELE PRIN INSTANTA ,IN MASURA IN CARE CEI CU CARE SUNTEM IN INDIVIZA AU GEAMURILE IN CURTEA NOASTRA SI ACCESUL CATRE STRADA AR PUTEA FI PRINTRO MAGAZIE CACARE ESTE CATRE STRADA
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:05, 30 Mai 2011
se intocmeste in acest caz o expertiza prin care expertul face mai multe propuneri de iesire din indiviziune.in cazul in care este agreata una dintre variante,instanta va dispune iesirea din indiviziune.
buna ziua.
Bun se fac propuneri de iesire din indiviziune, dar in cazul nostru indiviza sta in felul urmator: eu deti9n 75% di teren dir vecinii 75%,din care vecinul are ocupat cu casa 73 iar eu 43.
N-aveti cum sa detineti impreuna mai mult de 100%:)
Cititi de pe actele pe care le aveti si scrieti apoi pe forum.
IMI CER SCUZE AM GRESIT CAND AM SCRIS 75MP CU 75MP
Depinde de ce o sa vada expertul la fata locului, daca nu se va putea face impartirea in natura ( adica nu se poate imparti in 2 bucati egale, ca valoare), puteti alege despagubirea - adica unul dintre dvs. plateste celuilalt indivizar contravaloarea cotei lui.
De principiu in expertiza trebuie sa se propuna 2-3 variante de imparteala, o alegeti pe cea care va convine. Daca nu va convine nici una, formulati obiectiuni sau solicitati contraexpertiza.
Va recomand sa va angajati avocat.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire de familie adrianosoby94 adrianosoby94 dupa moartea tatalui meu mama mea a ramas majoritara prin lege pe casa acum dupa taxa de succesiune sa impartit casa si mama me avrea sa ma despagubeasca. ... (vezi toată discuția)
ce presupune un cadastru pentru partaj? cristianoT cristianoT Sunt proprietar al unei case cu coproprietate in indiviziune cu vecinul meu. Eu doresc sa vand partea mea din casa iar in urma realizarii unui antecontract de ... (vezi toată discuția)
Raport de expertiza eronat elisoara_toma@yahoo.com elisoara_toma@yahoo.com Hristos a Inviat! In procesul meu de iesire din indiviziune expertul tehnic a scris in raportul de expertiza tehnica cum ca nu aceasta este casa tatei care ... (vezi toată discuția)