avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... raport de expertiza eronat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

raport de expertiza eronat

Hristos a Inviat!
In procesul meu de iesire din indiviziune expertul tehnic a scris in raportul de expertiza tehnica cum ca nu aceasta este casa tatei care trebuie impartita intre mine si fratele meu ca i-a spus lui lumea din sat ca aceea s-a demolat desi cu mine s-a dus si tot cu mine s-a intors din sat si nu a vorbit cu nimeni.Ce a scris el este o minciuna in urma careia fratele meu s-a ales cu toata suprafata construibila de 600mp, casa cu dependintele, toata curtea desi eram mostenitor cu o cota de 1/2.Eu am platit toate cheltuielile ca reclamant iar eu nu am primit cheltuieli de judecata pe motiv ca am pierdut procesul de iesire din indiviziune si a trebuit sa ii platesc si o mare suma de bani si nu stiu pt. ce.Din 6300mp teren arabil nu mi-a dat nici 1cmp.Intr-un cuvant ce mi-au dat parintii mi-a luat instanta.M-am ales cu niste rape coaste, ogase.Ce merita acest expert mincinos?Eu am acte adeverinta de la Registrul agricol, martori, certificat de mostenitor, titlu de proprietate ca aceasta este mostenire de la tata.Daca il dau in judecata ca a mintit nu stiu cum sa fac.El are domiciliul in Turnu Severin, procesul s-a judecat la fond la Strehaia ( acolo a fost ales ca expert) si recurs la Severin.Unde sa ma adresez si ce pretentii sa am? Ce ma sfatuiti?Nu vreau sa imi complic existenta si sa ies cum am iesit si din indiviziune.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 08:54, 9 Aprilie 2010
aveati posbilitatea sa faceti obiectiuni la expertiza, sa cereti contraexpertiza, mai mult daca este asa cum spuneti nici instanta nu a procedat corect pentru ca bunurile se impart in natura si se considera aceeasi natura, aceeasi valoare, deci in recurs ait fi avut castig de cauza.... daca nu ati contestat expertiza in dosar aveti sanse prea mici sa castigati un proces impotriva lui.....doar un alt expert va putea spune ca colegul lui e incompetent....ceea ce deontologia nu prea ii da voie....va trebui sa dovediti ca cu rea credinta a intocmit acea expertiza.....rugati un specialist sa se uite in dosarul dvs. la partaj nimeni nu poate pierde.....averea se imparte la parti dupa cum scrie legea....
De ce nu ati facut obiectiuni la raportul de expertiza in situatia in care concluziile acesteia erau eronate?
Aveati posibilitatea de a dovedi prin alte mijloace de proba nerealitatea acestor concluzii (inscrisuri, martori, interogatoriul partii adverse), o contra-expertiza.
Daca nu ati apelat la niciuna dintre acestea, iar procesul s-a solutionat irevocabil, din pacate, nu mai puteti face nimic in acel proces de iesire din indiviziune.
Daca insa puteti dovedi ca expertul cu rea-credinta a facut un raport de expertiza eronat pentru favorizarea partii adverse, cu nerespectarea dispozitiilor legale si a probelor administrate in acel dosar, pana la data efectuarii expertizei, puteti face plangere penala impotriva expertului pentru savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj: formarea gresita a loturilor elisoara_toma@yahoo.com elisoara_toma@yahoo.com Cum de este posibil ca din mostenitor cu cota 1/2 la iesirea din indiviziune, instanta de judecata a dat casa, curtea cu toate constructiile si pamanturile ... (vezi toată discuția)
Intrebari obiectiuni/lotizare - expertiza topocadastrala ChristinaL ChristinaL Buna ziua! As avea si eu cateva intrebari privind solutionarea unei iesiri din indiviziune/dezbatere masa succesorala. Masa cuprinde un teren care a fost ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica elisoara_toma@yahoo.com elisoara_toma@yahoo.com Expertul meu tehnic desi cu mine a mers la expertiza si tot cu mine s-a intors a scris in Raportul de expertiza tehnica ca nu este aceea casa ce trebuia ... (vezi toată discuția)