Buna ziua,
Am o problema cu un teren care, desi pare simpla, nu s-a putut dovedi ca proprietarii au dreptate.
In 1991, unchiul meu a cumparat o casa la tara, cu un teren de 1000mp.
Trei frati si-au vandut intreaga mostenire care se putea vinde la acea data (1000mp), deoarece nu se dadusera inca certificatele de proprietate pentru restul de pamant din continuarea curtii.
Dupa mai multi ani, cand s-au dat certificatele, unchiul a mai cumparat alti 1000mp (in continuarea curtii). De data aceasta, doar 2 dintre mostenitori au vandut, unul ramanand cu o parte din terenul din spatele curtii. Nu stiu daca este arabil, are vie acolo..
La scurt timp de la vanzarea casei, unul dintre mostenitori a tras un gard de la strada, paralel cu casa, luand cam 300 de metrii din curtea casei, vanduta anterior si spunand ca el nu si-a vandut partea, desi in actul de vanzare cumparare toti cei 3 mostenitori figureaza ca au vandut.
Problema este ca, la a doua vanzare, vanzatorul le-a facut o schita din care rezulta ca practic intra cu al doilea teren chiar peste casa pe care o vanduse anterior, ca sa ii iasa cumva la masuratoare.
Acum, vanzatorul nu are nici un act pentru terenul de la strada, ci doar il poseda, desi unchiul plateste impozit pe tot terenul curti constructii.
Este posibil sa se faca o alta impartire a curtii astfel incat vanzatorul sa intre din nou pe terenul pe care l-a vandut, doar pe motiv ca unchiul are totusi cei 2000 de metrii pe care i-a cumparat desi sunt cam 7 ani distanta intre cele 2 acte de vanzare cumparare?
Ce se poate face? Cum poate dovedi ca acel teren din fata casei este in totalitate cel care s-a vandut in intregime, deoarece in 1991 nu se putea vinde decat acela, nu si cel din continuarea curtii.
Vanzatorul nu mai poate avea teren curti constructii, deoarece acesta era in cei 1000mp vanduti prima data.
Se poate cumva masura exact care sunt cei 700 mp curti constructii asa cum rezulta din acte, sau terenul curti constructii poate fi sub orice forma, nu doar incepand de la gardul de la strada?
Va multumesc.
Poate pare prea complicat cum am descris eu mai sus problema, asa ca, am sa incerc sa reformulez:
Cum se masoara terenul curti constructii - de la strada, incepand?
Se poate dovedi cumva la masuratoare ca tot terenul (incepand de la strada) este curti constructii?
Ma gandesc asa (fara sa am cunostinte juridice) ca, daca unchiul are intraga suprafata curti constructii dar sub alta forma atunci practic s-a creat inca o suprafata curti constructii - cea luata inapoi de vanzator.
Daca s-a vandut tot terenul curti constructii, atunci terenul care a fost luat inapoi de catre vanzator si pe care practic nu il poate dovedi cu niciun fel de act de proprietate, ce fel de regim are? Mai este curti constructii? Poate fi inregistrat undeva si daca nu este inregistrat ca apartinand nimanui, ce se poate face?