avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contract de vanzare cumparare la care s-a declarat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contract de vanzare cumparare la care s-a declarat suma din grila notariala.

In mai 2006 am vandut un apartament, iar cumparatorul mi-a cerut sa declar o suma mai mica decit cea pe care am incasat-o , adica suma din grila notariala. La ora asta adica in 2012, sunt raspunzatoare de aceasta fapta?
Pot fi trasa la raspundere, cu ceva, de o terta persoana, adica de o persoana care nu face parte din contractul de vanzare cumparare? In 2006 cind am vandut, am fost de acord sa declar mai putin decit am incasat, la rugamintea cumparatoarei. Eu nu aveam nici un fel de obligatii fiscale, fata de aceasta actiune. Eu nu am fost favorizata fiscal.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 16:43, 23 Aprilie 2012
Da, puteti fi trasa la raspundere penala pentru complicitate la infractiunea de evaziune fiscala.
In 2006 la vanzarea unei locuinte (bun imobil;) se plateau doar taxe notariale de catre vanzator. Si totusi au trecut 6 ani de atunci?
Orice acuzatie trebuie sustinuta de probe. Ce probe v-ar incrimina?
Dintotdeauna la incheierea unui contract de vanzare-cumparare s-au achitat si taxe fiscale catre stat (incluse in taxele notariale), care s-au calculat in functie de pretul declarat de parti in contract. Aceste taxe erau si sunt suportate de cumparator.
Din data de 1.01.2007 a fost introdus impozitul asupra venitului din transferul proprietatii, care este suportat de vanzator.
Prin urmare, chiar daca la data vanzarii dvs. nu aveati nicio obligatie fiscala, l-ati ajutat pe cumparator sa se sustraga partial de la obligatiile sale.
Aceasta va face complice la infractiunea de evaziune fiscala.
e mai complicat: am cumparat casa si am vandut-o necasatorita fiind. Am vandut, m-am casatorit , am polecat in Israel, cu banii de pe casa din bucuresti am cumparat acolo. Acum divortez si EL pretinde ca nu s-a cumparat casa doar cu banii mei, ca diferenta de la ce am declarat la vanzarea in Romania, a pus-o EL, c u toate ca eu cind am vandut am facut transfer bancar in Israel. Acoloin instanta am declarat de unde am avut suma de bani cu care am cumparat ( ca s-a cumparat casa pe banii mei) De ciuda ca cei de acolo imi dau dreptate vine acum in Bucuresti sa ma reclame ca nu am declarat suma reala pe care am incasat-o. Eu cred ca are de suferit doar cea care a cumparat de la mine. La acea vreme vanzatorul nu platea impozit pe banii ce ii incasa. Platea taxe notariale doar vanzatorul.

Alte discuții în legătură

Complicitate la evaziune fiscala Vintila G Vintila G am scris cateva facturi unui administrator de firma pentru ca nu stia sa le completeze la rubricile ce privesc calculele , acesta nu si-a pus actele la punct , ... (vezi toată discuția)
Falsul in declaratii mancipri mancipri falsul in declaratii se prescrie ? dadca da , in ce conditii ? (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala sau fals in declaratii ContSters255159 ContSters255159 Am o mica nelamurire care consta in urmatorul fapt: Daca o persoana iti vinde casa din provincie la valoarea de 15000 RON (in 2006)[aproximativ 5000 euro ... (vezi toată discuția)