avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contract de vanzare cumparare la care s-a declarat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contract de vanzare cumparare la care s-a declarat suma din grila notariala.

In mai 2006 am vandut un apartament, iar cumparatorul mi-a cerut sa declar o suma mai mica decit cea pe care am incasat-o , adica suma din grila notariala. La ora asta adica in 2012, sunt raspunzatoare de aceasta fapta?
Pot fi trasa la raspundere, cu ceva, de o terta persoana, adica de o persoana care nu face parte din contractul de vanzare cumparare? In 2006 cind am vandut, am fost de acord sa declar mai putin decit am incasat, la rugamintea cumparatoarei. Eu nu aveam nici un fel de obligatii fiscale, fata de aceasta actiune. Eu nu am fost favorizata fiscal.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 16:43, 23 Aprilie 2012
Alimanescu George a scris:

In penal avem doua feluri de prescriptii ale raspunderii penale :
- prescriptia reglementata de dispozitiile art.122 C.p.
- prescriptia speciala reglementata de dispozitiile art.124 C.p.
In speta, prescriptia raspunderii penale este de 8 ani, iar prescriptia speciala este de 12 ani.


Multumesc pt raspuns. Cum s-ar traduce-raportat la buna reputatie- faptul ca nu m-am angajat dupa terminarea facultatii, dar as vrea o cariera in domeniul juridic? Am incercat o data la INM si anul asta vreau sa incerc si INM si Barou. Stiu ca sunt doua "lumi" diferite, dar am in vedere ca statul imi ofera o sansa pe an (INM) si angajatorii nu vor persoane fara experienta; am depus cv-uri la cabinete de avocati/notari...ca sa acumulez experienta in domeniu, dar cred ca nu au voie sa angajeze persoane cu studii superioare juridice pe post de personal auxiliar.
Astept un sfat, daca aveti 2-3 minute libere, cu ce ar putea face un absolvent de Drept pana la admiterea INM/Barou. Faptul ca nu am lucrat cu CIM/ slujba oarecare ar afecta reputatia(agent vanzari, cosmetica)?

Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2012
oana_01, utilizator
Nu exista nicio legatura intre prescriptia raspunderii penale si buna reputatie. Conduita buna inainte de savarsirea faptei poate constitui circumstantanta atenuanta (art.74 C.p.), care se apreciaza la momentul stabilirii pedepsei.
Fara legatura cu prescriptia raspunderii penale...as fi vrut un sfat care sa ma ajute in situatia actuala, de persoana neangajata care vrea o cariera in domeniul juridic.
oana_01 a scris:

Fara legatura cu prescriptia raspunderii penale...as fi vrut un sfat care sa ma ajute in situatia actuala, de persoana neangajata care vrea o cariera in domeniul juridic.


Îmi cer scuze că vă atrag atenția : comentariul dvs. nu are legatură cu întrebarea utilizatorului care a deschis topicul. Prin urmare este :offtopic:
Puteți deschide propriul dvs. topic cu această temă. Sunt convins că se vor găsi persoane care să vă dea sfaturi ajutătoare.
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2012
ContSters103772, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Complicitate la evaziune fiscala Vintila G Vintila G am scris cateva facturi unui administrator de firma pentru ca nu stia sa le completeze la rubricile ce privesc calculele , acesta nu si-a pus actele la punct , ... (vezi toată discuția)
Falsul in declaratii mancipri mancipri falsul in declaratii se prescrie ? dadca da , in ce conditii ? (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala sau fals in declaratii ContSters255159 ContSters255159 Am o mica nelamurire care consta in urmatorul fapt: Daca o persoana iti vinde casa din provincie la valoarea de 15000 RON (in 2006)[aproximativ 5000 euro ... (vezi toată discuția)