avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contract de vanzare cumparare la care s-a declarat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contract de vanzare cumparare la care s-a declarat suma din grila notariala.

In mai 2006 am vandut un apartament, iar cumparatorul mi-a cerut sa declar o suma mai mica decit cea pe care am incasat-o , adica suma din grila notariala. La ora asta adica in 2012, sunt raspunzatoare de aceasta fapta?
Pot fi trasa la raspundere, cu ceva, de o terta persoana, adica de o persoana care nu face parte din contractul de vanzare cumparare? In 2006 cind am vandut, am fost de acord sa declar mai putin decit am incasat, la rugamintea cumparatoarei. Eu nu aveam nici un fel de obligatii fiscale, fata de aceasta actiune. Eu nu am fost favorizata fiscal.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 16:43, 23 Aprilie 2012
Sotul/fostul sot poate formula un denunt adresat organelor de cercetare penala. Nu va avea calitatea de parte in procesul penal. Va fi doar denuntator.
Orice persoana care are cunostinta despre savarsirea unei fapte penale, poate (ba chiar are obligatia legala) sa incunostiinteze organele de cercetare penala.
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2012
ContSters103772, utilizator
Eu cred ca nu ar trebui sa va faceti probleme.
Daca va angajati un avocat care sa stie cum sa va apere dupa parerea mea nu veti avea nicio problema.
Este foarte greu de probat aceasta fapta penala.
In caz extrem daca sunteti vinovata si se va dovedi acest lucru se poate achita prejudiciul suferit de stat si veti primi o amenda administrativa.
Insa...nu cred ca v-ar fi chiar grozava o amenda administrativa deoarece nu se stie daca nu cumva sunteti nevinovata si o amenda administrativa presupune o anumita vinovatie...
intr-o situatie asemanatoare, intamplata in anul 2002, se mai poate denunta cumparatorul?
vanzatorul (un om de la tara) recunoaste in scris ca cumparatorul (un avocat) nu a declarat pretul real (300miloane) ci a declarat pretul din grila de la notar (100 milioane) si nu i-au dat nici o copie de pe contract. poate avea probleme vanzatorul?
Este putin probabil ca vreuna dintre parti sa mai aiba probleme dupa trecerea atator ani, cand fapta , ca si in cazul anterior prezentat, s-a prescris.
Nu este exclus insa ca cineva , care ar avea interesul, sa incerce sa denunte asa ceva.
Daca am lua la cercetat toate contractele de vc, am constata ca oricum in prea putine cazuri oamenii declara suma reala, iar asta pentru ca taxele si impozitele sunt covarsitor de mari.
Alimanescu George a scris:

Fapta dvs. este pedepsita conform dispozitiilor art.9 din Legea nr.241/2005 privind evaziunea fiscala cu o pedeapsa cu inchisoarea de la 2 ani la 8 ani.
Potrivit dispozitiilor art.122 lit.c Cod Penal, atunci cand pedeapsa inchisorii prevazuta de lege este mai mare de 5 ani, dar nu depaseste 10 ani, termenul de prescriptie a raspunderii penale este de 8 ani.
Potrivit art.124 Cod Penal, termenul prescriptiei speciale este, in cazul dvs., de 12 ani.


Cum ati calculat termenul de au rezultat 12 ani? Nu e de 8 ani? (122 alin. 1 lit. c?)

Alte discuții în legătură

Complicitate la evaziune fiscala Vintila G Vintila G am scris cateva facturi unui administrator de firma pentru ca nu stia sa le completeze la rubricile ce privesc calculele , acesta nu si-a pus actele la punct , ... (vezi toată discuția)
Falsul in declaratii mancipri mancipri falsul in declaratii se prescrie ? dadca da , in ce conditii ? (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala sau fals in declaratii ContSters255159 ContSters255159 Am o mica nelamurire care consta in urmatorul fapt: Daca o persoana iti vinde casa din provincie la valoarea de 15000 RON (in 2006)[aproximativ 5000 euro ... (vezi toată discuția)