avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contract de vanzare cumparare la care s-a declarat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contract de vanzare cumparare la care s-a declarat suma din grila notariala.

In mai 2006 am vandut un apartament, iar cumparatorul mi-a cerut sa declar o suma mai mica decit cea pe care am incasat-o , adica suma din grila notariala. La ora asta adica in 2012, sunt raspunzatoare de aceasta fapta?
Pot fi trasa la raspundere, cu ceva, de o terta persoana, adica de o persoana care nu face parte din contractul de vanzare cumparare? In 2006 cind am vandut, am fost de acord sa declar mai putin decit am incasat, la rugamintea cumparatoarei. Eu nu aveam nici un fel de obligatii fiscale, fata de aceasta actiune. Eu nu am fost favorizata fiscal.
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 16:43, 23 Aprilie 2012
Si ma intreb atita timp cit el nu e parte, in ce calitate imi face reclamatia? Parte interesata? Interesata la ce? sau ca ce ?
Va trebui sa probeze ce afirma, mai ales ca este posibil sa fie greu de crezut, atat timp cat se afla in divort( relatii de dusmanie?) cu dvs.
Pentru orice fapta exista un termen de prescriptie. In acest caz cum este?
multumesc pentru raspunsuri tuturor.
Fapta dvs. este pedepsita conform dispozitiilor art.9 din Legea nr.241/2005 privind evaziunea fiscala cu o pedeapsa cu inchisoarea de la 2 ani la 8 ani.
Potrivit dispozitiilor art.122 lit.c Cod Penal, atunci cand pedeapsa inchisorii prevazuta de lege este mai mare de 5 ani, dar nu depaseste 10 ani, termenul de prescriptie a raspunderii penale este de 8 ani.
Potrivit art.124 Cod Penal, termenul prescriptiei speciale este, in cazul dvs., de 12 ani.
Cutremurator !
Eu cred ca situatia este mult mai complexa si ca nu poate si tratata asa de usor. Daca se deschide un proces de "fostul meu sot" va trebui sa vin in bucuresti ? In ce calitate va cere el asta. Ca un bun samaritean care vrea ca statul roman sa colecteze taxe? Va face actiunea asta si el ce va fi in acest proces?

Alte discuții în legătură

Complicitate la evaziune fiscala Vintila G Vintila G am scris cateva facturi unui administrator de firma pentru ca nu stia sa le completeze la rubricile ce privesc calculele , acesta nu si-a pus actele la punct , ... (vezi toată discuția)
Falsul in declaratii mancipri mancipri falsul in declaratii se prescrie ? dadca da , in ce conditii ? (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala sau fals in declaratii ContSters255159 ContSters255159 Am o mica nelamurire care consta in urmatorul fapt: Daca o persoana iti vinde casa din provincie la valoarea de 15000 RON (in 2006)[aproximativ 5000 euro ... (vezi toată discuția)