avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... schimb loc munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

schimb loc munca

buna seara,
mai revin cu inca o problema,
sunt la o firma de stat de 11 ani ca si secretara (dar in fisa postul nu am atributiuni de secretara ci de oficiant urban, eu lucrand la oficiul de posta rapida) si nu am avut nici o problema pana in prezent cand directorul operational s-a gandit sa faca modificari in schema unitatii fara a motiva concret de ce, sau a ne comunica in scris noile atributiuni.
am rugat sa nu imi modifice macar programul (avand un copil de 3 ani acasa de care consider ca trebuie sa ma ocup si neavand nici cine sa stea cu el in timpul programului meu, sotul fiind mai mult plecat)
am uitat sa mentionez ca mai am o colega cu aceeasi functie ca si mine si care facea acelasi lucru si pe care a oprit-o in continuare, cu toate ca ni s-a strigat ca nu avem in fisa postului ceea ce facem si ca nu ramane niciuna acolo in birou .
la noul loc de munca nu au vrut nici macar sa faca mici concesii cu programul cu toate ca altor colege le-a aceptat
mi s-a dat de inteles ca faptul ca am facut galagie nu mi se va face zile bune in oficiu
am fost in audienta la directorul general care a zis acelasi lucru " ca nu am in fisa postului ceea ce faceam", dar in acesti 11 ani nu au sesizat
ce masuri pot lua pentru a reveni pe postul acela si la acelasi program?
ce ma sfatuiti sa fac?
va multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 9 Februarie 2009
Art. 17. [informarea cu privire la clauzele contractului de muncă]
(1) Anterior încheierii sau modificării contractului individual de muncă, angajatorul are obligaţia de a informa persoana selectată în vederea angajării ori, după caz, salariatul, cu privire la clauzele esenţiale pe care intenţionează să le înscrie în contract sau să le modifice.(11) Obligaţia de informare a persoanei selectate în vederea angajării sau a salariatului se consideră îndeplinită de către angajator la momentul semnării contractului individual de muncă sau a actului adiţional, după caz.
(2) Persoana selectată în vederea angajării ori salariatul, după caz, va fi informată cu privire la cel puţin următoarele elemente:
a) identitatea părţilor;
b) locul de muncă sau, în lipsa unui loc de muncă fix, posibilitatea ca salariatul să muncească în diverse locuri;
c) sediul sau, după caz, domiciliul angajatorului;
d) funcţia/ocupaţia conform specificaţiei Clasificării ocupaţiilor din România sau altor acte normative şi atribuţiile postului;
e) riscurile specifice postului;
f) data de la care contractul urmează să îşi producă efectele;
g) în cazul unui contract de muncă pe durată determinată sau al unui contract de muncă temporară, durata acestora;
h) durata concediului de odihnă la care salariatul are dreptul;
i) condiţiile de acordare a preavizului de către părţile contractante şi durata acestuia;
j) salariul pe bază, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, precum şi periodicitatea plăţii salariului la care salariatul are dreptul;
k) durata normală a muncii, exprimată în ore/zi şi ore/săptămână;
l) indicarea contractului colectiv de muncă ce reglementează condiţiile de muncă ale salariatului;
m) durata perioadei de probă;
(3) Elementele din informarea prevăzută la alin. (2) trebuie să se regăsească şi în conţinutul contractului individual de muncă.
(4) Orice modificare a unuia dintre elementele prevăzute la alin. (2) în timpul executării contractului individual de muncă impune încheierea unui act adiţional la contract, într-un termen de 15 zile de la data încunoştinţării în scris a salariatului, cu excepţia situaţiilor în care o asemenea modificare rezultă ca posibilă din lege sau din contractul colectiv de muncă aplicabil.
(41) La negocierea, încheierea sau modificarea contractului individual de muncă, oricare dintre părţi poate fi asistată de terţi, conform propriei opţiuni, cu respectarea prevederilor alin. (5).
(5) Cu privire la informaţiile furnizate salariatului, prealabil încheierii contractului individual de muncă, între părţi poate interveni un contract de confidenţialitate.


in consecinta, daca nu ati fost informata asa cum se prevede in art mentionat va puteti adresa instantei de judecata
În situaţia în care angajatorul nu îşi execută obligaţia de informare prevăzută la art. 17 şi 18 C.mun., persoana selectată în vederea angajării ori salariatul, după caz, are dreptul să sesizeze, în termen de 30 de zile de la data neîndeplinirii acestei obligaţii, instanţa judecătorească competentă şi să solicite despăgubiri corespunzătoare prejudiciului pe care l-a suferit ca urmare a neexecutării de către angajator a obligaţiei de informare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea criteriilor de evaluarea a activitatii si a atributiilor petrulili petrulili Codul muncii \\"Art. 17. [informarea cu privire la clauzele contractului de munca] (1) Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, ... (vezi toată discuția)
Riscurile aferente postului Eva_56 Eva_56 Cum se face dovada informarii salariatului privind riscurile aferente postului cu rerespectarea Codului muncii? Art. 17. - (1) Anterior încheierii sau ... (vezi toată discuția)
Schimbare functie ,loc de munca si salariu arinacc arinacc Am primit o adresa prin care mi se cere acordul pentru modificarea CIM (functia ,locul de munca si salariul) fara nicio alta explicatie.Salariul este mai mic ... (vezi toată discuția)