avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul pre si postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul pre si postnatal

Buna ziua! Am citit pe diverse forumuri ca la concediul pre/ postnatal ( cel de 126 zile) se aduna si veniturile brute din ultimele 6 luni din alte activitati impozabile, nu doar salariul. V-as ruga sa-mi confirmati aceasta informatie si sa-mi spuneti ce lege spune asta. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 12:31, 21 Aprilie 2012
Conform OUG 158/2005 sunt luate in calcul toate acele venituri pentru care s-a platit cota de contribuţie pentru concedii şi indemnizaţii de 0,85%.
@prof_romana,

Avand calitate de angajat,cm se plateste de catre angajator,in baza de calcul incluzandu-se doar veniturile din salarii obtinute la acesta in ultimile 6 luni anterioare cm
Daca ati desfasurat si activitati independente pt. care ati depus o declaratie de asigurare la casa de sanatate si ati platit cei 0,85%atunci sunteti asigurata si pt. aceasta categorie de venit si ar trebui sa vi se plateasca cm de catre casa de sanatate,pe baza veniturilor din ultimile 6 luni pt. care ati platit cei 0,85%.
Doar in acest mod se poate spune ca se iau in considerare toate veniturile obtinute in cele 6 luni,dar nu este vorba despre o cumulare a acestora ,ca in cazul indemnizatiei de crestre copil.
Asigurarea pt. concedii si indemnizatii de boala nu este insa obligatorie in cazul obtinerii de venituri din activitati independente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul prenatal si concediul postnatal deea_nick deea_nick Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca e adevarat ca la concediul pre/postnatal ( cel de 126 zile) se calculeaza inafara salariului si veniturile din alte ... (vezi toată discuția)
Concediu pre-postnatal - cum se calculeaza, in cazul pfa? butterfly_1976 butterfly_1976 Cum se calculeaza suma pe care o primeste PFA in concediul pre-postnatal si cine o plateste? (vezi toată discuția)
Concediul prenatal si postnatal se plateste 85% din salariul brut? vasileionica27 vasileionica27 Buna ziua, As vrea sa stiu daca concediul prenatal si postnatal se plateste 85% din salariul brut? Care este baza legala? ex: daca salariul brut este de ... (vezi toată discuția)