Buna ziua! Am citit pe diverse forumuri ca la concediul pre/ postnatal ( cel de 126 zile) se aduna si veniturile brute din ultimele 6 luni din alte activitati impozabile, nu doar salariul. V-as ruga sa-mi confirmati aceasta informatie si sa-mi spuneti ce lege spune asta. Multumesc anticipat!
Avand calitate de angajat,cm se plateste de catre angajator,in baza de calcul incluzandu-se doar veniturile din salarii obtinute la acesta in ultimile 6 luni anterioare cm
Daca ati desfasurat si activitati independente pt. care ati depus o declaratie de asigurare la casa de sanatate si ati platit cei 0,85%atunci sunteti asigurata si pt. aceasta categorie de venit si ar trebui sa vi se plateasca cm de catre casa de sanatate,pe baza veniturilor din ultimile 6 luni pt. care ati platit cei 0,85%.
Doar in acest mod se poate spune ca se iau in considerare toate veniturile obtinute in cele 6 luni,dar nu este vorba despre o cumulare a acestora ,ca in cazul indemnizatiei de crestre copil.
Asigurarea pt. concedii si indemnizatii de boala nu este insa obligatorie in cazul obtinerii de venituri din activitati independente.