avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa

As dori sa daca un creditor poate cere insolventa unui tert proprit
Cel mai recent răspuns: flaviu_r , utilizator 15:09, 24 Aprilie 2012
Din punctul meu de vedere nu pentru ca intre creditor si tertul poprit nu exista nici un fel de relatie contractuala. art. 3 pct. 6 din legea nr. 85/2006 defineste creditorul indreptatit sa solicite deschiderea procedurii insolventei ca fiind creditorul a carei creanta "impotriva patrimoniului debitorului ...", iar pct. 7 aceeasi lege defineste creditorul ca fiind persoana fizica sau juridica ce detine un drept de creanta asupra averii debitorului ...". Deci intre creditor si tertul poprit nu exista o relatie care sa il indreptateasca pe creditor sa ceara deschiderea procedurii insolventei.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura insolventei versus faliment misu76 misu76 Am o creanta ce depaseste 45000 lei.Am incercat pe executare silita,dar toate bunurile sunt cu ipoteca. As vrea ,daca se poate sa ma ajutati cu un sfat si ... (vezi toată discuția)
Limita plata debit restant insolventa tudor9 tudor9 Buna ziua, Daca o S.C achita debitul restant (intr-o procedura de insolventa) pana la aducerea sa sub pragul minim de intentare a actiunii (30000 Lei), are ... (vezi toată discuția)
Salariu nerecuperat nici dupa hotarare definitiva florinz florinz am hotarare definitiva prin care angajatorul este obligat sa-mi plateasca suma de 1300 lei reprezentand salarii neachitate. Am facut plangere penala si i-a ... (vezi toată discuția)